Clones Audio The Host muziekserver

The Host van Clones Audio

Clones Audio – gevestigd in Hong Kong – is een fabrikant die prettig geprijsde high-end apparatuur pretendeert te maken. The Host is de eerste muziekserver van de Chinezen.

De basis van The Host wordt gevormd door – zoals aan de hand van foto’s af valt te leiden – waarschijnlijk een standaard mini ITX-moederbord. In plaats van een schakelende voeding in te zetten heeft Clones Audio – gevestigd in Hong Kong – gekozen voor een lineair exemplaar. Deze optie zorgt voor minder (HF) ruis, wat in het geval van audiotoepassingen natuurlijk wel zo prettig is. De voeding levert overigens aparte voedingsspanningen voor het moederbord, de harde schijf of SSD en andere onderdelen.

Roon-compatibel

Linux met Roon vormt het besturingssysteem, maar desgewenst kan ook gekozen worden voor Daphile. Ingebouwd is verder een SHAAR USB gateway. Als opslagmedium kan gekozen worden uit – al naar gelang de grootte – een SSD of HD (256 GB, 500 GB, 1 TB of 2 TB). Om snel gegevens van en naar The Host te kunnen overbrengen komt de Gigabit-ethernetaansluiting goed van pas. Een mooie aluminium behuizing maakt het geheel af. De muziekserver gaat voor vanaf €1377 over de toonbank; de prijs is grotendeels afhankelijk van welke SSD of harddisk u kiest.

Gerelateerde berichten

David Gilmour

Luisteren naar David Gilmour bij Rhapsody

Zaterdag 5 september kunnen liefhebbers van David Gilmour (voorman van Pink Floyd) luisteren naar zijn vierde soloalbum bij Rhapsody. Hoewel de officiële releasedatum van Rattle That Lock staat gepland op 18 september, kunt u het album alvast voorproeven. Bovendien staat er ook nog eens een leuke set te spelen.

1 reactie

Geef een reactie