The+Radio van de Tivoli-ontwerper

De The+Radio DAB+/FM-tafelradio is leverbaar in diverse kleuren

De The+Radio is een DAB+-radio in een klassiek ogende houten behuizing. Dat kennen we van het befaamde Tivoli en de link is dan ook overduidelijk aanwezig!

Daar waar Tivoli zich met zijn radio’s op analoge ontvangst (FM) richt, kijkt het gloednieuwe merk The+Audio vooral naar de toekomst. Leuk of niet, dat lijkt toch DAB+ te gaan worden in Europa en de kans is groot dat de aloude FM-band in de toekomst helemaal verdwijnt. DAB+ kán overigens prima klinken, als zenders iets minder naar het geld en iets meer naar de kwaliteit zouden kijken. Door voor een hogere birate (en lagere compressie) te kiezen is het allemaal best mooi. Edoch: vaak gaat geld voor kwaliteit. Dat geheel terzijde, de The+Radio probeert in ieder geval het beste uit DAB+ naar boven te halen. Het is uiteraard geen hifi-tuner, maar u zou het apparaat wel als ‘high end tafelradio‘ kunnen omschrijven, zeker in vergelijking met de concurrentie.

De link

De connectie met Tivoli bestaat uit de Zweedse ontwerper Alexander Ahnebrink, wat de gelijkenis met ‘die andere’ tafelradio’s verklaart. Het oogt in ieder geval erg aantrekkelijk, de houten kast is voorzien van een groot rond OLED-display en een minimaal setje aan bedieningsknoppen. Aan de voorkant vindt u verder een AUX-ingang en een koptelefoonuitgang; aan de achterkant nog een extra lijningang te vinden. Verder is voorzien in een 12V minijack voedingsaansluiting, waarmee u de radio ook kunt gebruiken in boot, caravan of auto. USB en Bluetooth complementeren het geheel. De DAB+ én FM-versie kost in mono-uitvoering omgerekend zo’n €360, de stereoversie (feitelijk de The+Radio plus een extra speaker) zo’n €463. Tot slot is er voor de liefhebbers ook nog een FM-only versie verkrijgbaar; deze kost – wederom omgerekend – ongeveer €283 (met extra speaker voor stereoweergave circa €386).

Gerelateerde berichten

Synology brengt DS2015xs en DS3615xs uit

De Taiwanese NAS-bouwer Synology zet twee omvangrijke opslagstations in de etalage. De DS2015xs heeft plek voor acht schijven, terwijl de DS3615xs maar liefst twaalf schijven kan herbergen. Voor louter streamingsdoeleinden zijn beide systemen overigens iets te veel van het goede. Toch willen we de details van deze krachtpatsers u niet onthouden.

Alpha Audio verzamelt alle prijslijsten

NIEUWS – Wij willen het de lezers van Alpha Audio altijd zo gemakkelijk mogelijk maken. Vandaar dat we bezig zijn met het verzamelen van prijslijsten. We hebben inmiddels meer dan 100 merken op onze pagina staan. We streven ernaar een zo compleet mogelijk overzicht van prijslijsten aan te bieden. Dat scheelt u weer een enorme […]

Geef een reactie