web analytics

TEAC presenteert nieuwe tuner-cd-speler combi

De nieuwe TEAC cd-tuner

TEAC heeft een nieuwe DAB/FM-tuner met cd-speler gelanceerd, daarnaast is ook een gloednieuwe platenspeler van dit merk uitgebracht. Voor elk wat wils dus.

TEAC is als merk vooral bekend in de meer professionele hoek van dingen als bijvoorbeeld solid state-recorders, (USB) mengpanelen, ADAC’s enzovoort. Toch wil dat niet zeggen dat een deel van hun producten ook niet prima thuis door audioliefhebbers is in te zetten. De nieuwe PD-301 tuner met CD-speler is daarvan een perfect voorbeeld. De ontvanger kan zowel met DAB+ als FM overweg en de ingebouwde cd-speler zorgt voor een compleet en breed inzetbare audiocomponent. De DAC bestaat uit chips van Burr/Brown, dus het zit wat dat betreft ook wel snor. De cd-tuner met FM én DAB kost slechts €499. Hebt u geen behoefte aan DAB, dan is een exemplaar met alleen een FM-tuner nog betaalbaarder: €399.

Platenspeler

Verder brengt TEAC ook een tweetal platenspelers uit. Ten eerste is er de TN-570 beschikt over een MM-cartridge van Audio Technika en optische snelheidsregeling. Er is voorzien in een – desgewenst uitschakelbare – voorversterker én een AD-converter. Via USB kunt u daarmee tot maximaal 24/192 platen digitaliseren. Ook is een digitale optische uitgang beschikbaar waarmee u deze platenspeler moeiteloos in een moderne hifi-installatie integreert. Hebt u geen behoefte aan al deze ‘digitale fratsen’, dan is er de TN-550. Mechanisch geheel gelijk aan de TN570, maar dan zonder voorversterker en ADC. De TN-570 kost €999 en de TN-550 €799.

Gerelateerde berichten

De Levar Twin van MHW Audio, een platenwasser (bron screenshot: https://www.stereo.de/news/newsdetail/plattenwaschmaschine-reinigt-beide-seiten-gleichzeitig/)

Platenwasser: laat maar lekker draaien

Platen en stof zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En of u het nou leuk vindt of niet: om optimaal te kunnen genieten van uw vinylverzameling is zo af en toe wassen noodzakelijk. En dat kan met deze Levar Twin van MHW Audio, een platenwasser.

PMC komt met DB1 Gold

NIEUWS – Leuk nieuws voor wie van limited Editions houdt; PMC komt met een Gold-versie van de DB1. De DB1 is een monitor-speaker die – volgens Stageacoustics – alles in zijn prijsklasse wegspeelt. De Gold is hoogwaardig afgewerkt en vanaf oktober verkijgbaar voor 1280 euro per paar. 

Geef een reactie