Opus#1 high-end portable speler

De Opus#1, een high-end portable audiospeler

De uit Zuid-Korea afkomstige Opus#1 portable muziekspeler is een apparaatje voor audioliefhebbers die ook onderweg van een optimale geluidskwaliteit willen genieten.

Langzamerhand lijkt een trend te ontstaan: audiofiele portable muziekspelers schieten als paddestoelen uit de grond. Ook de Opus#1 – een MSQ ofwel portable mastering quality sound-speler -probeert een graantje mee te pikken van de behoefte aan kwaliteit bij meer en meer muziekluisteraars.

Kwaliteit

De behuizing van deze speler is – in tegenstelling tot die van veel andere high-end muziekspelers – gemaakt van ABS plastic. Onder de motorkap vormen twee Cirrus Logic CS4398 24 bit DAC’s het audiotechnische hart. Zowel gebalanceerde als ongebalanceerde uitgangen zijn beschikbaar. Standaard is voorzien in 32 GB opslagruimte, uitbreiden naar meer is mogelijk via micro SD kaartslots. Het besturingssysteem is een aangepaste versie van Android en de Opus#1 kan oveweg met een scala aan bestandsformaten waaronder FLAC, APE en WAV.De maximaal ondersteunde afspeelkwaliteit is 24 bit / 192 kHz. Het lijkt een ideale speler voor tijdens de komende vakantieperiode. Het kleinood kost circa $600 dollar en is verkrijgbaar bij onder meer Amazon.

Gerelateerde berichten

Cornered

ISE 2018 – Interview Cornered Audio

We hebben op ISE 2018 heel wat audiofabrikanten kunnen bezoeken. Uiteraard hebben we ook wat mensen voor de camera gesleept. Onder andere Hans V Madsen van Cornered Audio. Een interessant merk met luidsprekers die speciaal voor hoeken zijn gemaakt. Hij heeft een nieuwe CI-lijn die niet alleen de instap wat lager maakt, maar ook tegen […]

Geef een reactie