web analytics

Focal Utopia high-end koptelefoon

De high-end Focal Utopia in volle glorie

De Focal Utopia is een gloednieuwe hoofdtelefoon van Franse makelijk. Prijzig, maar zéér interessant. Ook is er een iets goedkopere nieuweling met de naam Elear.

Het luisteren via koptelefoons blijft in populariteit stijgen. Vooral ook omdat het ruimtebesparend werkt: u luistert naar high-end audio (in geval van een goed exemplaar, that is) zonder het gedoe van grote speakers en gecompliceerde versterkers. In veel gevallen is er bij keuze voor een koptelefoon zelfs wat geld te besparen, maar de nieuwe Focal Utopia laat het wat dat betreft een beetje afweten met een prijs van $3999 dollar. Staat tegenover dat u dan wel een dynamische open koptelefoon in huis haalt met een frequentiebereik van 5 tot 50 kHz (impedantie 32 Ohm). De Utopia is gemaakt van een mix aan metaal en koolstofvezel.

Tandje lager

De ietwat vergelijkbare Elear gaat voor $999 over de toonbank, het frequentiebereik van deze koptelefoon loopt van 5 Hz tot 23 kHz, wederom is gekozen voor een standaard impedantie van 32 Ohm wat betekent dat beide hoofdtelefoons door het overgrote deel van de gangbare apparatuur – inclusief smartphones en portable muziekspelers – probleemloos aangestuurd kunnen worden. Tot slot heeft Focal ook nog de goedkope Listen uitgebracht waar u $249 neer moet tellen. Deze moet vooral gezien worden als een soort van streetwear, een alternatief voor Beats. Kortom, met de drie nieuwelingen kunt u alle kanten op.

Gerelateerde berichten

Audioblock

Audioblock via Penta Electronics

Vanaf heden neemt Penta Electronics B.V. uit Geldermalsen – ook wel bekend als Look en Listen – de vertegenwoordiging van Audioblock in Nederland voor haar rekening. Penta Electronics is door de Duitse fabrikant gekozen vanwege de specialisatie in de import en distributie van hoogwaardige audio-apparatuur.

Van Medevoort weg bij Clofis

NIEUWS – Er is een tijd van komen en gaan… En na twee jaar heeft Van Medevoort besloten Clofis NL als distributeur te laten gaan. Ze hebben de touwtjes weer in eigen handen genomen en voorzien de distributeurs – nationaal en internationaal nu zelf van de producten. 

3 reacties

  1. “impedantie van 32 Ohm wat betekent dat beide hoofdtelefoons door het overgrote deel van de gangbare apparatuur – inclusief smartphones en portable muziekspelers”

    De 2 duurdere koptelefoons zijn toch echt 80 Ohm met 6.35 stereo jack. In deze prijsklasse lijkt me een goede amp nodig om deze tot hun recht te laten komen. B.v. NAIM DAC V1 die op side van Focal staat als voorbeeld.

      1. Beste Robert, we zijn momenteel bezig een aantal zeer fraaie hoofdtelefoonversterkers te testen en daar horen natuurlijk ook hoofdtelefoons bij. Als we de Focal op korte termijn ter review kunnen krijgen, zullen we die zeker meenemen in de beoordeling. Blijf ons volgen!

Geef een reactie