Denon demo Dolby Atmos, DTS:X en Auro3D

Tijdens de D&M conferentie hebben we ook een demo gehad van Dolby Atmos, DTS:X en Auro3D. Oliver Kriete legt uit dat Denon het enige merk is dat al deze 3D-formaten biedt. In één AV-receiver. Dat is natuurlijk wel een leuke usp… 

Er staat een aardige toren met versterkers in de demo-ruimte van Denon. We zien zo al een stapel met PMA-2500NE om de KEF Reference-serie aan te sturen. De aansturing is via een Denon X7200WA. Dat is al een goed begin. Later horen we dat het ook helemaal niet verkeerd speelt!

Overigens is het wel zo dat Auro3D mogelijk wordt gemaakt via een betaalde upgrade. Dit in verband met het feit dat er erg weinig titels zijn en de licentie wel prijzig is. Wat de upgrade precies kost, durven we niet te zeggen.

Video presentatie Denon surround

8 reacties

 1. hallo,
  wat houdt auro 3D eigenlijk in ? wat is het verschil met dolby atmos en dts-x ? welke extra apparatuur heb je er voor nodig? luidsprekers?
  mvg,

  frans callebaut

   1. Hallo Ronald
    Bij auro 3D komen er sowieso luidsprekers bij,
    In een eenvoudige opstelling heb je 3-2-1(3=stereo+center 2=achter 1=subwoofer) bij AURO 3D komen op of boven de stereo nog eens 2 luidsprekers evenals 2 voor en 2 achter in het plafond waarbij je er ook nog voor kunt kiezen om nog een extra set op de grond tussen de stereo en de achter luidsprekers te zetten,,,

   1. Hallo Jaap..
    Het is idd erg prijzig, en ik denk zelf dat niet iedereen vrolijk wordt van het aantal luidsprekers(groot of klein) er voor nodig zijn om Auro ook zo te laten klinken zoals het bedoeld is,,(in totaal 12 als je voor 1 subwoofer kiest,,) en alles moet bekabeld worden en dat doe je niet met dat vetertje dat er bij geleverd wordt..
    Mvgr Marco

Geef een antwoord