web analytics

Bryston BLP-1 platenspeler

De gloednieuwe Bryston BLP-1 platenspeler

Bryston brengt een platenspeler in de vorm van de BLP-1 uit. Op zich bijzonder want dit bedrijf kondigde eerder aan nooit en te nimmer met zo’n apparaat te komen.

Zelfs Bryston is overstag als het gaat om vinyl. In de oorspronkelijke aankondiging lezen we dat het bedrijf nog geen jaar geleden vol overtuiging aankondigde nooit een platenspeler op de markt te brengen, inmiddels is dat statement overduidelijk achterhaald. De BLP-1 getuigt daarvan.

Nauwkeurige aandrijving

De nieuwe platenspeler is een snaar-aangedreven type, waarbij een PWM (pulsbreedtemodulatie) gestuurde motor met een laag toerental en hoog koppel de perfecte snaarspanning verzorgt. De uit gehard staal gemaakte spindel steekt in een eveneens gehard bronzen lager dat is gepolijst tot een tolerantie van slechts 0,02mm. De unieke ‘ademende’ plint zorgt voor reductie van ongewenste trillingen en de toonarm van titanium bestaat uit zeven onderdelen en ‘hangt’ in lagers van tungsten-staal. Ach ja, en dan is er nog – zoals op de foto te zien – een alleraardigst Nederlands vlaggetje te zien in de bekabeling richting cartridge. De platenspeler is vanaf begin juli verkrijgbaar en er hangt een (advies)prijskaartje van $3995 dollar aan, inclusief toonarm en Bryston voeding.

Gerelateerde berichten

JBL Cinema 610

JBL: einde aan matig flatscreen-geluid

De nieuwe JBL Cinema 510 en 610 homecinema-installaties beloven door hun 5.1-weergave een ruimtelijk geluidseffect in de woonkamer. Het tijdperk van matig geluid uit flatscreen-televisies is ten einde gekomen, meldt de fabrikant. ?Met de JBL-geluidstechnologie is er geen reden voor flatscreen tv-gebruikers om niet te kunnen genieten van homecinema-geluidskwaliteit,? zegt Bas van de Rijt, Marketing […]

Geef een reactie