Akiko Audio RCA Tuning caps

De Akiko Audio caps houden stof en HF-ruis buiten uw apparatuur

Met de nieuwe RCA Tuning caps van Akiko Audio slaat u twee vliegen in één klap: binnendringend stof bij niet-gebruikte in- en uitgangen behoort tot het verleden, terwijl HF-ruis verminderd wordt.

HF-ruis – door Akiko elektrosmog genoemd – kan voor een deel van de audiofielen hoorbare storingen in het uiteindelijke geluid opleveren. Om HF-ruis tegen te gaan zijn diverse filters verkrijgbaar. Akiko Audio combineert echter twee ‘filters’ in één klap: een HF ruisfilter en een stoffilter. Het idee is dat u de dopjes simpelweg in niet-gebruikte RCA in- en uitgangen van uw (voor)versterker prikt.

Mineralen

Elk dopje bevat een met mineralen gevulde cel die in staat is HF-ruis te verminderen waardoor details beter hoorbaar worden. Elke RCA cap wordt volgens de fabrikant langdurig cryogeen behandeld en voorzien van een 10mm dikke Akiko Audio Chip. Een binnenlaag van teflon zorgt voor extra demping. De caps zijn leverbaar met een goud of rhodiumvulling; goud klinkt warmer en rhodium iets neutraler. Voor de rest zorgen de caps door een goede afsluiting dat (huis)stof buiten uw apparatuur blijft.

2 reacties

 1. Dit is toch wel te triest voor woorden….er zal wel een markt voor zijn, maar ik laat gewoon de originele dopjes er op zitten tegen het stof!!!

  Fasteddie

  1. Niet alle apparatuur wordt met dopjes geleverd.

   Wel ben ik het met je eens dat de prijzen die Akiko vraagt voor haar producten absurd zijn.

   Op eBay zijn allerhande ‘RCA caps’ te vinden – koper, rhodium plated, etc. – voor een fractie van de prijs.

Geef een antwoord