web analytics

Yamaha WXA-50 en WXC-50 multiroom componenten

De Yamaha WXA-50 streamer-versterker oogt strak

De Yamaha WXA-50 en WXC-50 zijn respectievelijk een versterker en voorversterker passend bij Yamaha’s multiroomsysteem MusicCast. Ofwel: draadloos genieten van muziek door heel het huis.

Eigenlijk is de compacte WXC-50 veel meer dan ‘slechts’ een voorversterker, feitelijk betreft het een MusicCast-compatibele streamer. U luistert er dus net zo makkelijk mee naar online streams als bijvoorbeeld een lokaal opgezette stream vanaf een smartphone. De ‘voorversterker’ kan audiosignalen in analoge of digitale vorm via MusicCast door het huis verspreiden, enige vereiste daarbij is dat u ergens in huis een compatibele ontvanger hebt staan om iets aan deze feature te hebben. De WXC-50 is vanaf augustus dit jaar leverbaar. Een prijs in Nederland is nog onbekend, maar in de VS staat hij voor $349 aangekondigd.

Versterker met extraatjes

De WXA-50 is eveneens een duizendpoot, eigenlijk een streamer met ingebouwde 70 Watt (in 6 Ohm) stereo eindversterker. Dit apparaat is niet alleen in staat om als ontvanger te dienen voor MusicCast streams, maar kan ook als zender fungeren. De Yamaha WXA-50 ondersteunt net als de versterkerloze WXC-50 een scala aan streamingformaten, waaronder DSD 5,6 MHz en de bestandsformaten FLAC, WAV, AIFF 192 kHz (allen 24 bit). Ook voor deze streamer-versterker geldt dat de Nederlandse prijs nog niet bekend is, maar op de Amerikaanse site van Yamaha prijkt een prijs van $499. Da’s niet veel, zeker niet als u toevallig nog ergens een paar goede speakers hebt staan.

Gerelateerde berichten

Melody Line

Benefietconcert en crowdfundingproject voor afgebrand muziekcentrum

Zaterdagavond 30 mei is het Amsterdamse muziekcentrum Melody Line volledig in de as gelegd. In het gebouw huurden diverse bands en dansscholen een studio of zaaltje. De verwachting is dat alle instrumenten, computers en overige spullen volledig zijn verwoest. Om de gedupeerden een hart onder de riem te steken organiseert poptempel Paradiso een benefietavond. Verder […]

KEF V700

KEF?s V-Serie: hifi geluidsweergave voor elke tv

Met meer dan vijftig jaar ervaring en vele innovaties in geluidsweergave is KEF?s laatste doorbraak een ultiem ontwerp waarmee de geluidsweergave uit elke tv naar een echt hifi-kwaliteitsniveau wordt getild, maar zonder dat daarvoor een uitgebreide set-up van receiver, ingewikkelde bekabeling of zelfs een aparte afstandsbediening noodzakelijk is.

Geef een reactie