web analytics

SOtM sMS-200, DACloze netwerkspeler

De SOtM sMS-200 is inzetbaar als Roon-ontvanger

De SOtM sMS-200 is een veelzijdige netwerkspeler met onder meer Roon-support, maar dé grote afwezige is een DAC. Echt nodig blijkt deze ook niet.

De SOtM sMS-200 van Koreaanse makelij is erg klein, maar heeft onder de motorkap toch veel te bieden. Het is een netwerkspeler die zo uit de doos DLNA/MPD, HQPlayer, Logitech Media Server en meer ondersteunt. Het kloppend hart wordt gevormd door een dualcore processor in combinatie met 2GB RAM, waarop een door SOtM zelf ontworpen besturingssysteem en volledig voor audio geoptimaliseerd besturingssysteem draait. Grote afwezige is een DAC, in plaats daarvan vindt u op de achterkant diverse USB-aansluitingen.

Externe DAC

U raadt het al: op een zo’n poort kunt u een externe DAC naar keuze aansluiten, of uw geïntegreerde eindversterker met USB-ingang voor de DAC daarin. Feitelijk is de sMS-200 dus simpelweg een mini-computertje dat de afhandeling van streamen en alle andere puur digitale klussen voor z’n rekening neemt. Voor de DAC moet u zelf zorgen. Op zich niet eens zo’n heel gekke gedachte, want zo kunt u uw eigen ultieme netwerkspeler samenstellen uit losse componenten. De speler – tevens inzetbaar als Roon-ontvanger – gaat zo’n €500 kosten.

Gerelateerde berichten

MInx Go black

Cambridge Audio on the go: Minx Go

NIEUWS – Cambridge Audio kennen we natuurlijk allemaal van receivers, dacs en andersoortige audio-apparatuur. Maar alles-in-één? Dat niet direct. Toch lanceren de Britten nu weer een nieuwe actieve speaker: de Minx Air Go. Een portable speaker met heel wat grunt.

Sonos Alexa

Sonos gaat met Alexa werken

We zijn vandaag bij de persconferentie van Sonos in Boston aanwezig geweest. Tijdens de presentatie hebben we een compleet nieuw product gezien (helaas een NDA) en hebben we gehoord dat Sonos Alexa gaat integreren. Dat betekent dat u Sonos met uw stem kunt gaan bedienen.

8 reacties

 1. Als dit je interesseerde kijk dan eens naar de Sonore Microrendu, reeds op de markt ( en bij mij thuis). De SOTM is hiervan afgeleid. Het zal nog blijken welke de beste is van de twee, de Sonore kan iig goed tippen aan een Aurender en speelt ruim beter dan de Auralic met opgewaardeerd voeding

   1. Sotm zou ik bij Wifimedia proberen. Sonore Microrendu moet je uit USA importeren ( levering juni); midden juni ook via Vortexbox uit UK ( maar dat moet ik eerlijk gezegt nog zien, navraag is erg groot)

  1. Beste Edwin

   Ik gebruik nu een auralic aries mini met BOTWS voeding. Ik gebruik de Auralic niet als DAC want ik heb een arcam D33.
   Kan ik de sonore gebruiken als een renderer? Boek ik daarmee veel geluidswinst?

Geef een reactie