web analytics

Rotel RA-1592 geïntegreerde versterker

De Rotel RA-1592, normaal gesproken netjes van een gesloten behuizing voorzien

De Rotel RA-1592 is een versterker voor liefhebbers van een goede klank. Feitelijk betreft het een samensmelting van de RC1590 voorversterker en RB-1528 MK2 eindversterker.

Waarom twee apparaten inzetten als het ook allemaal in één enkele plaatsbesparende behuizing past? Dat lijkt het motto van de Rotel RA-1592, gezien het feit dat deze geïntegreerde versterker is gebaseerd op de Rotel RC1590 en RC-1528. Deze conclusie is natuurlijk niet helemaal correct, maar desondanks is een multifunctioneel apparaat wel zo praktisch in veel gevallen.

Alles-in-één

Multifunctioneel is de RA-1592 zonder meer. De klasse AB-eindversterker levert een vermogen van 200 Watt per kanaal in 8 Ohm. Daarbij heeft Rotel duidelijk nagedacht over de voeding in de vorm van een stevige ringkerntrafo en hoogwaardige componenten in het voedingsciruit. De voorversterker is gekoppeld aan onder meer een uitstekende 32-bit/768 kHz AKM DAC. Deze kan moeiteloos overweg met DSD, maar aansturen via USB (vanaf bijvoorbeeld de PC) is ook geen probleem. De ondersteuning van 24 bit/192kHz maakt het afspelen van hi-res muziekbestanden mogelijk. Zaken als aptX Bluetooth en een iPod-USB-aansluiting aan de voorkant maken de Rotel RA-1592 breed inzetbaar. Aan de achterkant vinden we het gebruikelijke arsenaal aan aansluitingen, waaronder een selecteerbare A/B-speaker-uitgang, XLR-gebalanceerde ingangen, een MM phono-ingang en meer.

Gerelateerde berichten

Qobuz en X-fi gaan samenwerken

Qobuz en X-fi Audioshow zijn partners

Qobuz Hi-Res Music Streaming and Download services en de Nationale X-fi Audioshow kondigen aan voortaan nauw te gaan samenwerken. De streamingdienst is per direct ‘Official Online Music Partner’ van de X-fi Audioshow.

Geef een reactie