Roon aanbeland bij versie 1.2

Roon heeft een grote update gekregen

Roon Labs – makers van de welbekende Roon audiomanager-software – heeft een grote update naar versie 1.2 uitgerold met heel veel nieuwigheden aan boord.

Roon 1.2 biedt ondersteuning voor de al even nieuwe Bridge-app. Na installatie van dit programma – beschikbaar voor Windows, Mac OS X, Android en iOS – maakt u van bijvoorbeeld een pc of smartphone een ontvanger voor streams vanuit Roon. Zeker als u een apparaat voorzien van Bridge koppelt aan een high end DAC biedt dat interessante mogelijkheden! Ook nieuw is de app Remote voor iOS en Android, hiermee maakt u van uw smartphone in een handomdraai een geavanceerde afstandsbediening voor apparatuur waarop Roon draait.

Radio

De nieuwste versie van de software beschikt verder over een ingebouwde ‘tuner’ voor internet radio, wat een welkome toevoeging is voor een ieder die van het aloude medium radio in een nieuw jasje houdt. Meer dan genoeg nieuwigheden dus en daardoor aanbevelenswaardig om zo snel mogelijk te upgraden.

15 reacties

 1. Alle waar naar zijn geld. Daarom lijkt het mij verstandig om een duidelijk verschil te maken in de functionaliteit van het bibliotheekbeheer enerzijds en de pure audio luisterkwaliteiten anderzijds. Wie het eerste heel belangrijk vindt – en dat moet wel relativeren – kiest waarschijnlijk voor Roon. Wie gaat voor audio kwaliteit highend heeft naast Roon ook andere vele goedkopere alternatieven. Dit aspect zou ik bij recensies over Roon graag boven water houden. De eerste luister recensies geven aan dat Roon heel goed is, maar niet extreem veel beter dan andere goede betaalde en ook gratis highend players.

 2. Net m’n eerste installatie gedaan: Core op Windows kist samen met de muziek, Totaldac D1-Server endpoint en een controller op ‘t Macje… Alles werkte in 1 keer. Klinkt niet anders dan de LMS/Squeezelite combi op diezelfde Totaldac. Wel een shitload aan muziek informatie. En het ziet er netjes uit, maar dat mag ook voor die 249,00 euro. Alhoewel, da’s dan voor de rest van m’n leven…

  1. levenslang abonnement voor € 249.-?
   Heb ik zeker iets fout gedaan…
   Ik heb er het dubbele voor moeten betalen, zoals ook op de ‘Pricing’ pagina van de Roon Labs website vermeld staat…
   Ik moet nog een paar updates wachten voor ik het de prijs waard vind. Iets te snel op de eerste hype gereageerd…

   1. Ja, snap het nog niet helemaal. De hype dan. Het is mooi. En er zitten zeker slimme dingen in. Maar ik gebruik die gewoon niet. En sowieso vind ik een abonnement voor dit soort software niet handig. En 500 euro voor lifetime… poe. Best veel geld. Maar goed: mijn mening.

  1. Op mijn Mac Mini, naast het Apple logo onder Roon: Aboutaleb Roon vind je de huidige versie van Roon, en daaronder, mits geïnstalleerd die van Roon Bridge.
   Dus eigenlijk wat je intuïtief verwacht.

   1. bij de windows versie kan ik niet zoiets te vinden als “about roon” Kennelijk gaat het wel automatisch al zie ik nog niets nieuws. Bij de downloads van Roon zie je ook niet welke versie het is. Hij schreef hem er bij mij a.h.w. gewoon overheen. Ik neem aan dat het wel goed zit dan.

Geef een antwoord