Review Yamaha YSP 5600 Digital Sound Projector

in Home Cinema (32) | Reviews (25) | Soundbar (12) | Recensies (540) |


Yamaha YSP5600 Soundbar

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 5 sterren
 • De beste!
2100

 • Yamaha YSP 5600 Digital Sound Projector
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-01-18
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 70%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 100%
 • Geluid
  Schrijver: 100%
 • Prijs
  Schrijver: 80%

Conclusie:

De Yamaha YSP-5600 en de NS-SW300 brengen een bioscoopbeleving in slechts twee units naar de huiskamer. En dat voor een prijs van nog net geen 2.100 Euro. Dit houdt onze hobby leuk. Maar dit houdt het ook leuk voor ons gezin, die wij naast onze prachtige hobby in het zelfde huis tolereren. ‘Leuk’ en ‘fun’. Daar draait het volgens ons allemaal om. De Yamaha combinatie brengt heel veel ‘leuk’ en nog veel meer ‘fun’. De Digital Sound Projector maakt onze redactie gelukkig. In onze beleving is dit met afstand de beste soundbar die vandaag de dag verkrijgbaar is.

Ondanks dat de echte ‘stereofiel’ er met geen 100 stokslagen aan wil, heeft de Surroundset haar strepen de laatste decennia ruimschoots verdiend. Waar het aanvankelijk begon met middelmatige surround receivers, werden de configuraties steeds grootser, geavanceerder en vooral beter. Van Surround Sound naar high-end DolbyDigital x.y en DTS. Alles om de totaalbeleving nog overweldigender te maken. Nu is er Dolby Atmos. Nog meer speakers, nog meer beleving. Nog meer fun? Als we de filmindustrie mogen geloven wel. Maar wij zijn van Alpha-Audio. Wij zien (of liever: beluisteren) dit soms anders. Blijft de Yamaha ook na ons oordeel overeind? We testen de Yamaha YSP 5600. 

Nu is Alpha-audio niet het platform waar we zomaar elke surround set reviewen. Dit doen we uitsluitend als er iets wordt gelanceerd dat past bij de high-end maatstaf die wij, en onze lezers, associëren bij het platform. Nu hadden we deze combinatie al eens een paar maal op een heel positieve manier mogen ervaren tijdens een beursbezoek, maar we hadden hem nog niet mogen beleven in ons eigen habitat. Nu dus wel en we kunnen alvast verklappen dat deze Yamaha geen dertien-in-een-dozijn oplossing is.

De Yamaha soundbar wordt standaard uitgeleverd zonder subwoofer. Wij hebben hem echter getest inclusief de optionele NS-SW300 actieve subwoofer. De aanvulling met een additionele sub is niet perse noodzakelijk voor een fantastische beleving, maar naar onze bescheiden mening een hele nuttige aanvulling wanneer we dit zouden mogen adviseren; geluid moet niet alleen worden gehoord, maar ook worden gevoeld voor een optimale beleving. Voor een optimale ‘fun-factor’ vinden wij. Die ‘optimale beleving’ ervaren we overigens al tijdens het uitpakken; beide units zijn namelijk loodzwaar en de YSP-5600 soundbar is ook nog eens redelijk corpulent.

Goed

3D beleving

Geluidskwaliteit

Functionaliteit

Connectivity

Gebruiksgemak

Minder goed

Licht "doppler effect" in het hoog

Plastic looks van de DSP

Prijskaartje

 • Heb deze nu sinds begin februari 16 icm met subwoofer. Ben er uitermate tevreden over! Ondanks dat mijn woonkamer niet optimaal is. Een echte 3d beleving qua geluid!

 • Ik voorspel dat dit product vrij snel door Yamaha uit productie zal worden genomen vanwege te lage verkoopcijfers. Te duur, te lomp.

 • Geef een reactie

  XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


  Gerelateerde items? Zie ook: