web analytics

Review The Lumineers – Cleopatra

The Lumineers zijn een folk-band uit Denver. Hard ‘gepusht’ door Radio 3FM gaat het prima met deze jonge band die sinds 2012 full time muziek maakt. Wij beluisteren hun tweede album: Cleopatra.

Het is zo’n typisch 3FM bandje. Sober van opzet, gemakkelijk in het gehoor en geïnspireerd door ellende uit het verleden. Maar dat wil niet zeggen dat The Lumineers een eendagsvliegje is met één truukje die ze jaren blijven herhalen. Sterker nog: we denken dat dit nog weleens een uitzondering kan zijn: hun tweede album, Cleopatra is namelijk verrassend afwisselend en zit opmerkelijk goed in elkaar.

Blijven luisteren

De reden dat we The Lumineers een beetje als een uitzondering zien op de regel van nu lekker maar volgende maand vergeten’, is dat we het album stiekem toch best vaak draaien en regelmatig onszelf erop betrappen dat we mee-neuriën en met de voeten tikken. Kijk: toch een teken dat het pakt!

Opmerkelijk

Hoewel The Lumineers een folk-band zijn en er zonder meer invloeden te horen zijn, is het gros van de gitaar-sound elektrisch. En is het gevoel met het vorige hitje (Ho-Hey) – vier jaar terug! – compleet anders. Dat is natuurlijk niet erg, maar wie denkt dat het een soort Mumford & Sons is, zal bedrogen uitkomen.

De nummers

Ok, hoe zit het met het album? Er zitten naar onze mening een paar uitschieters op. Onder meer Ophelia is sterk. Maar ook zeker Angela, In the Light, My Eyes en het slotnummer White Lie zijn heerlijke tracks. De één met veel diepgang en sfeer en de ander om heerlijk op mee te zingen.

Conclusie: aanradertje voor de fans van folk-achtige muziek met een ‘twist’.

Gerelateerde berichten

atoms for peace amok

Review Atoms for Peace – AMOK

Het heeft even geduurd, maar goed: AMOK, het debuutalbum van Atoms for Peace is er. De band is opgericht in 2009 en bestaat uit Thom Yorke (leadzanger van Radiohead), Flea (bassist van The Red Hot Chili Peppers, Nigel Gorich (producer Radiohead) en Joey Waronker (toetsenist van R.E.M en Beck). Ow, we zouden bijna Mauro Refosco […]

Video Harman Kardon SB 30 Soundbar

VIDEO – We bekijken vandaag de Harman Kardon SB 30 soundbar. Een tweedelig pakket dat bestaat uit – uiteraard – een soundbar en een subwoofer. De laatste is draadloos. Handig! Al moet je natuurlijk wel een stekker in het stopcontact doen.

Geef een reactie