Review AVM Ovation A 6.2 & MP 6.2

in Hi-Fi (968) | Reviews (754) | Hifi recensies (362) | D/A Converters (99) | Versterkers (105) | Eindversterkers (26) | Voorversterkers (22) | Streaming Audio Reviews (113) | Streamers (45) | Streaming Audio (330) |


Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
16489

 • AVM Ovation 6.2
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-01-18
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 100%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 100%
 • Sound
  Schrijver: 90%
 • Prijs
  Schrijver: 90%

Conclusie:

Wat een prachtig duo weer van het Duitse AVM. De bouwkwaliteit is gewoon indrukwekkend. Zowel van binnen als van buiten. Daar kunnen veel andere merken een voorbeeld aan nemen.

De versterker zal met de dikke voeding en buffer niet snel buiten adem raken. We hebben hem niet tegen het limiet aangekregen zonder ons zorgen te maken over de eigen oren. En dat zegt wat.

De Ovation MP 6.2 is een echte duizendpoot. Er zit een prachtige streamer in die prettig aan te sturen is met de App. Wel missen we in de AVM-app de mogelijkheid om playlists samen te stellen. Dat is toch wel een punt van aandacht. Er zijn talloze apps die wat wel kunnen. Ook connectie met wat meer services (denk aan Spotify of Qobuz) zou leuk zijn.

Onder aan de streep een prachtig systeem waar menig liefhebber een leven plezier aan zal beleven!

Als een Duitse fabrikant een nieuwe toplijn introduceert, weten wij als Hollanders eigenlijk dat het wel goed zit. Tenminste: als u van de ‘Duitse Degelijkheid’ houdt. En tsja: wij bij Alpha Audio zijn doorgaans wel gecharmeerd van het strakke, Duitse design en de grondige klussen onder de kap. We bekijken de nieuwe Ovation-lijn van AVM: de A6.2 geïntegreerde versterker en de MP 6.2 cd-receiver met streamer en dac. 

Importeur Penhold sjouwt twee grote ‘flight-cases’ de redactie binnen. “Is dit standaard of is het de ‘review-kit’? Vragen we even voor de zekerheid. “Dit is standaard”, krijgen we als antwoord. Ow: dat is wel andere koek dan de kartonnen dozen die we normalieter zien.

Deze twee nieuwelingen zijn niet de eerste AVM’s die we onder handen hebben genomen. Eerder hebben we van de Duitsers bijvoorbeeld de AVM SD 5.2 getest. En dat is wel bevallen. Ook de CS 5.2 is een uitstekende allrounder. Nu gaan we eens een stapje hoger naar de Ovation-lijn.

Ovation

AVM

De line-up van AVM is vrij helder, maar heel erg uitgebreid. De lijn begint met Inspiration, loopt door naar Evolution en eindigt met Ovation. De nummering loopt van laag naar hoog naargelang de luxe meer en meer wordt. Kortom: De Inspiration P 1.2 is de instap phonotrap. De Ovation PA 8.2 is de duurste voorversterker.

Er zijn bij AVM phono-trappen (P), geïntegreerde versterkers (A), voorverstekers (PA`(zonder dac) SD (met dac)), eindverstekers (MA / SA, mono en stereo), Mediaspelers (MP, streamers), all-in-ones (C) en met streaming (CS) en cd-spelers (CD). U ziet het al: héél veel keuze. En dan zijn er nog versies met en zonder buizen-trap.

Wat wij in deze test hebben is de Ovation A 6.2 geïntegreerde, analoge versterker én de MP 6.2 cd-speler, streamer, dac.

Goed

Krachtige en gecontroleerde sound

Erg mooie streamer

Zeer breed inzetbaar

Prachtig gemaakt

Minder goed

App is snel, maar mist functies

Streamer mag meer services krijgen

 • Der Preis ist heiss (ooit afgeleid van onze prijzenslag) was een Duitse tv-show. Maar zou hier ook als slogan niet misstaan. Maar jongens, dit is wel mooi spul hoor!

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: