web analytics

Ossic X, accuraat 3D luisteren met een koptelefoon

De Ossic X oogt onschuldig, maar herbergt geavanceerde hardware voor accurate 3D-weergave

De Ossic X is een (geplande) hoofdtelefoon die zonder ingewikkeld gedoe voor een accurate 3D-weergave zorgt. Slimme hardware zorgt voor virtueel geluid.

Sensoren, stevig rekenwerk en vier drivers per oorschelp: dat is de Ossic X in een notendop. De onschuldig ogende koptelefoon lijkt op het eerste gezicht gewoon een groot hifi-exemplaar dat u thuis vast ook wel ergens hebt liggen. Onder de motorkap treft u echter iets heel anders dan ‘standaard’ aan.

Automatische calibratie

De Ossic X past zich volautomatisch en direct aan de oren (en oorvormen) van de luisteraar aan. Ook de houding van de gebruiker wordt door richtingsensoren meegenomen in het berekeningsproces voor de exact juiste weergave van 3D-geluid. Om het richtinggevoel te versterken worden vier drivers – boven, onder, midden en rechts – per oor ingezet. Dat klinkt in theorie altijd beter dan een gesimuleerde richting afkomstig uit één enkele driver. We schrijven overigens niet voor niets ‘in theorie’, want de hoofdtelefoon bestaat vooralsnog alleen op papier en in de vorm van wat prototypen. Echter: het Kickstarter-project heeft inmiddels een veelvoud van het doelbedrag opgehaald, dus de Ossic X zal er vast wel komen. Ideaal voor 3D-geluid bij een film, games, VR-projecten enzovoorts.

Gerelateerde berichten

audiotechnica-ATH-ANC9-1

Nieuwe Audio Technica ATH-ANC9 hoofdtelefoon

NIEUWS – Wie een rijtje bekende merken voor hoofdtelefoons moet opnoemen, zal zonder twijfel Audio Technica daar in meenemen. Het bekende Japanse merk maakt al jaren – decennia – hoofdtelefoons, microfoons en bijvoorbeeld pick-up elementen. Nu is het tijd voor een nieuwe hoofdtelefoon. Met noise-cancelling.

Geef een reactie