web analytics

Merill Audio Cara voorversterker

De nieuwe Cara voorversterker van Merill Audio

De Cara voorversterker van Merill Audio is bedoeld voor audiofielen die op zoek zijn naar een stille en snelle preamp.

De Cara voorversterker beschikt over een batterij aan ingangen en vier uitgangen. Dat laatste maakt gebruik in combinatie met twee eindversterkers mogelijk, maar ook een speaker/sub-combinatie is een optie. De behuizing van de preamp is gemaakt van stevig staal dat zorgt voor EMI en RFI-bescherming. De Cara heeft een frequentiebereik dat loopt van 8 Hz tot 200 kHz, heel mooi.

Onder de motorkap

Door gebruik te maken van zich als trafo’s gedragende circuits wordt onder meer een uitstekende signaal-ruisverhouding behaald. Een ruim bemeten niveauregelaar die loopt van -99 tot +15 dB zorgt ervoor dat vrijwel iedere bron correct in te stellen is. De vier gebalanceerde XLR-ingangen beschikken bovendien over een onafhankelijk preset die loopt van -12 tot +12 dB. De Merill Audio Cara kost $3500 dollar en is per direct verkrijgbaar.

Gerelateerde berichten

Bowers & Wilkins PX noise cancelling headphones

Vandaag lanceert Bowers & Wilkins haar nieuwe PX noise cancelling draadloze hoofdtelefoon en vult hiermee de huidige hoofdtelefoon line-up aan. In vergelijking met de reeds bestaande P5 en P7 Wireless modellen heeft de PX een strakkere, meer tijdloze vormgegeven gekregen en is op diverse punten doorontwikkeld voor een beter gemak en draagcomfort.

3 reacties

 1. Beste Ronald,
  Smaken verschillen en daar valt lastig over te twisten. Maar om je een goed oordeel te vormen over de kwaliteiten van Merrill Audio producten zou je toch eerst moeten luisteren. Vermoedelijk word je enorm verrast. Overigens kun je alle specs gewoon vinden op de website van de producent. Kwestie van één klik.
  Met vriendelijke groet,
  Ton van der Veeken
  Dealer West-Europa Merrill Audio

 2. Niemand die zich stoort aan de amateuristische afwerking van deze behuizing? Even ongeacht wat eronder de motorkap zit, dit ziet er niet uit voor $3500,=
  Het lijkt wel of alles geoorloofd en gerechtvaardigd is zodra de fabrikant maar roept dat het voor audiofielen is. Triest, menig DIY behuizing ziet er een stuk beter uit.

  Op de site wordt je ook niet vrolijker, gebrek aan fatsoenlijke hoge resolutie foto’s en een amateuristisch oogde site.

  De monoblokken, ……UcD Hypex, Een setje Thor monoblokjes zonder type specs voor $4800,= en dan nog de invoerkosten terwijl het gros van de onderdelen waarschijnlijk gewoon uit Groningen komt.

  Als ik naar de webwinkel ga van Hypex vind ik een DIY monoblok met SMPS600 voeding en een nCore400 versterking incl. behuizing en alle benodigdheden voor iets minder dan € 800,= p/st
  D.w.z. voor minder dan € 1600,= (incl. BTW) heb ik 2 top monoblokken staan die nog eens kinderlijk eenvoudig in elkaar te zetten zijn.

  Prima dat je als fabrikant Hypex wilt gebruiken, dat doen er inmiddels al heel wat, maar bouw er dan wel een fatsoenlijk oogde behuizing, om je zo toch nog te onderscheidden van de DIY kits.

  Sorry, moest dit even kwijt, ik stoor me al dagen aan deze foto, elke keer als ik op de site kom.

Geef een reactie