web analytics

Marantz NR1607 met Dolby Atmos en DSD

De Marantz NR1607

Met de nieuwe Marantz NR1607 herdefinieert Marantz het begrip compact; deze 7.1 AV-receiver is slechts 10 cm hoog. Elk kanaal is toch mooi voorzien van een eigen eindtor.

Hoewel Marantz de NR1607 presenteert als een receiver is dat niet helemaal in de klassieke zin van de betekenis. U zult namelijk vergeefs zoeken naar een FM- of DAB+-tuner. Daarentegen ondersteunt het apparaat wel DSD-streams en internetradio, dus uiteindelijk behoort ‘gewoon’ radioluisteren wel tot de mogelijkheden. Alleen bent u met dit toestel niet meer gebonden aan alleen lokale of landelijke zenders. Verder geldt dat de Marantz NR1607 van huis uit Dolby Atmos (tot 5.1.2) ondersteunt, DTS X en DTS Neural:X zijn eveneens beschikbaar na een firmware-update.

Connected

De 1607 is zonder meer connected te noemen. U koppelt het apparaat aan uw (thuis)netwerk en internet via dual band wifi of LAN, terwijl AirPlay, Bluetooth, Spotify Connect, netwerk audio streaming en meer paraat staan. DSD 2,8/5,6 MHz, FLAC, ALAC, AIFF en WAV-ondersteuning zorgen voor de meest optimale weergave van ongecomprimeerd geluid. 8 HDMI-ingangen (4K/606 Hz passthrough) waarvan één op het frontpaneel zorgen dat de NR1607 helemaal op z’n plek is als centrale spil van het home entertainment-gebeuren. Conversie van analoge videobronnen naar HDMI alsmede upscalen van SD en HD naar tot 4K-resolutie is mogelijk.

Gerelateerde berichten

Cees Bergman

Cees Bergman overleden (65)

We verwachten eerlijk gezegd niet dat de kop van dit artikel tot massaal rouwbeklag zal leiden. Cees Bergman was namelijk het voorbeeld van een musicus, producent en bandleider die onder eigen naam alleen bekend is bij de in crowd. Bergman was in de jaren zeventig oprichter en voorman van Catapult, wat we nu een “Glamrock […]

Volvo Bowers

Bowers & Wilkins levert audio voor Volvo

Bowers & Wilkins en Volvo Car Group zijn voor het audiosysteem van de nieuwe Volvo XC90 een samenwerking aangegaan. Deze samenwerking werpt nu al zijn vruchten af. Niet alleen zit er nu al een mooi systeem in de XC90… het is de eerste auto waarbij u een tweeter on top zult zien. 

2 reacties

  1. Mooi om te zien dat Marantz de slim line receivers blijft continueren. Jammer dat ze niet, net als Arcam, een variant op de markt zetten met een verdomd mooie stereo versterker ipv 7.1.

Geef een reactie