web analytics

Lindemann komt met nieuwe serie DSD-spelers

Het Duitse Lindemann komt met een nieuwe serie Musicbook:DSD-spelers, waarbij als PR-kreet ‘DSD is het nieuwe analoog’ wordt gebruikt.

De nieuwe serie DSD-spelers van Lindemann hebben één ding gemeen: ze spelen stuk voor stuk DSD in native modus af. Verder worden alle aangesloten digitale bronnen geüpsampled naar DSD256, wat volgens de makers de geluidskwaliteit ten goede moet komen. Het ‘anologe’ aspect van de nieuwe Musicbooks zit hem in het feit dat zodra DSD256 via upsampling bereikt is, de DAC eigenlijk alleen nog maar als filter wordt gebruikt; de eigenlijke omzetting vindt plaats in de zogeheten Pure Path-modus.

PCM mag ook

Standaard staan de nieuwe Musicbook:10 (USB DAC), Musicbook:15 (USB DAC plus ingebouwde cd-speler), Musicbook:20 (netwerkspeler) en Musicbook:25 (netwerkspeler plus ingebouwde CD-speler) op de aanbevolen DSD-coneversiemodus ingesteld. Maar mocht u toch liever PCM als ‘native’ PCM afspelen, dan kan dat ook geregeld worden via het instellingenmenu. Een helder OLED-display zorgt voor goed leesbare teksten. Alle apparaten uit de DSD-serie beschikken onder meer over een gebalanceerde converter-voorversterker, analoge RCA-ingangen, volumeregeling en een Klasse A koptelefoonversterker. De nieuwe Lindemann Musicbooks zijn dus ook prima inzetbaar als voorversterker. De prijzen beginnen bij een bedrag van €2900 en lopen door tot €4500 voor het meest uitgebreide model.

Gerelateerde berichten

Akiko Audio verkoopt Aktyna-luidsprekervoetjes

Bij een set fraaie luidsprekers horen natuurlijk ook fatsoenlijke voetjes. Met normale viltjes of spikes belanden er via de vloer evengoed ongewenste trillingen in de luisterruimte. Akiko Audio maakt korte metten met dit probleem door sinds kort speciale Aktyna-voetjes aan te bieden. Hebt u het gevoel dat uw luidsprekers de luisterruimte vullen met een laag […]

Gogogirl op Dominator 2011

Hardcore: aanhoudingen bij Dominator

De politie heeft in totaal 74 mensen aangehouden op het hardcorefestival Dominator, dat zaterdag met dertigduizend bezoekers zonder grote incidenten is verlopen. In de meeste gevallen hadden de aanhoudingen te maken met het bezit van harddrugs.

Geef een reactie