iPhone 7 blijft waarschijnlijk mono

Hoewel we net gewend zijn aan de 6s werkt Apple alweer aan de iPhone 7

Toegegeven: het zijn allemaal geruchten, maar de iPhone 7 blijft waarschijnlijk gewoon monogeluid uit de ingebouwde speaker ten gehore brengen.

Het is altijd aardig om de aankondigen op diverse websites betreffende Apple-producten door te spitten. Traditiegetrouw zwijgt Apple altijd als het graf als het gaat om nieuwe producten en loopt het uiteindelijk allemaal weer nét een beetje anders dan de experts dachten. Een van de nieuwe geruchten betreffende de nog te verschijnen iPhone 7 is het feit dat deze smartphone net als z’n voorgangers over ‘slechts’ één speaker zou beschikken. Echt problematisch lijkt ons dat niet, want over het algemeen zet je een telefoon toch niet direct in als high-end stereospeaker.

Rare plug

Ernstiger is wellicht het ontbreken van een standaard 3,5 mm koptelefoonaansluiting; dit gerucht gaat al veel langer en is een stuk hardnekkiger. Het betekent namelijk dat u feitelijk alleen nog via Bluetoothkoptelefoons draadloos kunt luisteren. En omdat de mobiele apparatuur van Apple nog altijd geen aptX ondersteunt is dat een gotspe voor de Ware Muziekliefhebber. Anderzijds geldt dat er een verloopplug komt die – nog altijd volgens de geruchten – de koptelefoonaansluiting weer wel beschikbaar maakt. De reden voor dit ingewikkelde gedoe zou zijn omdat de iPhone 7 te dun wordt om een 3,5 mm connector te behuizen. Maar de kans is even groot dat het gewoon een trucje is om nog even wat extra geld via accessoires te scoren. Zo gaat dat anno 2016.

4 reacties

  1. Dat klopt, ik heb zelf een iqube V2 alleen niet iedereen gaat zoiets aanschaffen om een hoofdtelefoon uitgang te crieëren als die niet op de telefoon zit.

  2. Ik heb mij de chord Mojo aangeschaft.. Als je deze super DAC aansluit op je iPhone en van daaruit naar uw koptelefoon. Heb je de 3,5 mm aansluiting ook niet meer nodig. En bovendien is het geluid vele malen mooier.

    1. Of een audioquest dragonfly ????. Die zal niet zo goed presteren als de chord maar is wel een stuk goedkoper en een stuk compacter.

Geef een antwoord