DragonFly Black & Red: high-end mobiel geluid

De nieuwe DragonFly Black en Red peppen mobiel geluid flink op

Met de gloednieuwe DragonFly Black en Red USB-DAC’s van Audioquest zorgt u in een handomdraai voor hifi-geluid. Uit zowel uw pc als smartphone.

Om maar meteen met een van de meest opzienbarende zaken aan de nieuwe DragonFly-sticks binnen te komen: beiden zijn aansluitbaar op een Android- of iOS mobiel apparaat. U kunt nu dus behalve uw pc ook uw smartphone of tablet van een geluidsoppepper voorzien. De Black-versie beschikt over de ESS Sabre 9010 DAC en de duurdere RED over de kwalitatief betere ESS Sabre 9016. Beide chips stijgen kwalitatief verre uit boven hetgeen u normaliter aantreft in een laptop of smartphone, maar de echte puristen kiezen voor de Red.

Sabre

Zoals Audioquest zelf al aangeeft gaat het bij een USB-DAC niet alleen om de gebruikte componenten zelf, maar ook om de plaatsing en de rest van het circuit. Het is om die reden dat er bijvoorbeeld gekozen is voor een maximale kwaliteit van 96/24. Hogere bitrates leveren volgens de makers onder de streep alleen maar een mindere geluidskwaliteit op; downsampelen – indien nodig – op de computer zorgt bij dit soort compacte DAC’s uiteindelijk voor een beter eindresultaat. Terug naar de verschillen tussen de Black en Red. De zwarte uitvoering beschikt over dezelfde hoge kwaliteit koptelefoonversterker als de voorganger DragonFly 1.2, de Red is gewapend met de ESS headphone amp inclusief digitale volumeregeling. De uitgangsspanning van 2,1 Volt (1,2 Volt voor de Black) geeft u een uitgebreide keuze aan koptelefoons. Zowel de Red als Black zijn op de toekomst voorbereid, want de firmware is updatebaar. De prijs van beide sticks is wellicht de grootste verrassing: €99 voor de Black en €199 voor de Red. Een OTG-adapter voor Androidtoestellen kost €19,95.

12 reacties

 1. Het is om die reden dat er bijvoorbeeld gekozen is voor een maximale kwaliteit van 96/24.
  Zou het?
  Als je daarvoor kiest dan heb je standaard ondersteuning op Windows. Ga je voor hogere sample rates dan moet je zelf een UAC2 driver meeleveren. Kost geld 🙂

 2. how about please giving us an in depth review: compare the new versions to the 1.2v on the same pair of cans…how much significant of a difference is there etc….that’s what we’re interested in.

   1. Een leuke vergelijking lijkt mij een Dragonfly tegen een LG V10
    Als je mobile voorzien is van een SABRE 9018 DAC en een SABRE 9602 headphone amp wat moet je dan nog met die externe troep?

   1. Ja…….maar de zin wekt de suggestie ondanks dat de keuze groot is er koptelefoons zijn die hier niet voor geschikt zijn: “De uitgangsspanning van 2,1 Volt (1,2 Volt voor de Black) geeft u een uitgebreide keuze aan koptelefoons”. Of had hier moeten staan waardoor elke koptelefoon geschikt is?

Geef een antwoord