Dan D’Agostino mono versterker, monsterlijk mooi

De Dan D'Agostino Progression Monoversterker

Toegegeven: de Dan D’Agostino Progression Monoversterker is nog niet beschikbaar, maar o wat oogt hij mooi. Als het apparaat net zo mooi klinkt als smoelt…

Natuurlijk: bij een eindversterker gaat het uiteindelijk om de klank. Maar het oog wil ook wat. En dat wordt getrakteerd op een wel heel mooi vormgegeven versterker als u kiest voor de op springen staande Progression van Dan D’Agostino. Maar ook uw oren komen ruimschoots aan bod, al geldt wel dat u voor stereoweergave natuurlijk twee van deze stevige jongens nodig hebt.

800 Watt

Bij een belasting van 8 Ohm levert de Progression een nette 800 Watt, bij 4 Ohm stijgt dat naar 1600 Watt en bij 2 Ohm pompt u er maar liefst 3200 Watt uit. Mocht u dus zo eens de behoefte hebben aan een tuinconcert voor de hele buurt: geen probleem. Het frequentiebereik van de versterker loopt van 1 Hz tot 200 kHz (+/-1 db; 20 Hz – 20 kHz +/- 0,1 dB). De vervorming bij uitsturing tot de volledige 800 Watt bedraagt slechts 0,15% (1 kHz). Voor de rest is de Progression lekker spartaans: slechts een gebalanceerde XLR-ingang is beschikbaar en ook een volumeregelaar ontbreekt. Feitelijk is dat natuurlijk ook de taak van een voorversterker, maar om rare verrassingen te voorkomen melden we het toch even. Ach ja, en dan is er nog de prominente vermogensmeter op het front. Lijkt zo ontsnapt uit Nemo’s duikboot, beetje steampunky dus. De belofte van Dan D’Agostino is dat deze versterker in het eerste kwartaal van 2016 verkrijgbaar is; dat is dus zo ongeveer nu.

Gerelateerde berichten

Teufel Cinebar 51 met THX licentie

NIEUWS – Het moet niet gekker worden: een soundbar met THX-licentie. Naar ons idee stond THX voor goed geluid met veel dynamiek. Een soundbar is in principe al niet geschikt voor superruimtelijk, heel dynamisch en verfijnd geluid. Maar goed… dat is onze mening. Wellicht dat het Duitse Teufel dit wél weet te bereiken.

BeoPlay A9 op driepoot

BeoPlay A9; design op een driepoot of aan de muur

Bij een kennismaking met componenten van Bang & Olufsen vraag je je altijd af waar je mee van doen hebt. De kracht van het merk zit ‘m in het feit dat de audioproducten niet direct geassocieerd worden met de functionele eigenschappen. De vormgeving is al dusdanig indrukwekkend te noemen dat de rest eigenlijk bonus is. […]

4 reacties

  1. Als je de specificaties leest, weet ik zeker dat je niet kijkt naar de versterkers die achter de boxen staan. Maar betoverend wordt door de klank die uit de luidsprekers komt. Iedereen weet als je probeert te luisteren boven ‘n 20kHz toon het geluid niet meer wordt waargenomen en hoe ouder we worden ook de toonhoogte sterk afneemt. Maar het is wetenschappelijk aangetoond dat dit niet geldt voor een complex signaal. Dan worden ook frequenties boven de 20kHz waargenomen. Ach als je even (lang is onmogelijk) wilt luisteren zijn er zat actieve boxen die ver boven de pijngrens gaan en de trommelvliezen opblazen. Nee zoals de meeste audiofielen weten dat sommige speakers veel vermogen vragen voor de laag weergave. En XLR is echt super, je kunt de stekker er in steken zonder te kijken en het allerbelangrijkste de lengte van de draad van pre- naar eindversterker vormt geen probleem. Op de site van de fabrikant staat trouwens een nog hoger vermogen.

Geef een reactie