Boulder presenteert 2120 DAC

Deze wat rommelige foto hebben we van Boulder's Facebook-pagina geplukt

Het Amerikaanse merk Boulder presenteert haar gloednieuwe 2120 DAC, een stoer en stevig ogend apparaat met interessante specificaties.

De oorspronkelijke 2000-serie van Boulder stamt alweer uit 1996 en is sindsdien ongewijzigd in productie geweest. Het ontwerp van Boulder-apparatuur is vooral als ‘stoer’ te omschrijven. Dat geldt ook voor de nieuwe 2120 DAC, met overigens een even ‘stoer’ prijskaartje van $65.000 dollar. Maar daar krijgt u dan ook wel wat moois voor terug, inclusief een ruimhartig bemeten kleurenscherm.

Alleseter

De 2120 kan overweg met een groot aantal formaten in diverse resoluties en bitsnelheden. Zo is onder meer voorzien in asynchroon streamen, worden PCM, DSF (DSD 1x en DSD 2x), AIFF, ALAC, FLAC, WAV, MP3 en OGG Vorbis ondersteund. Bitsnelheden (voor zowel 16, 20, 24 en 32 bits woordlengte) kunnen lopen van 32 tot 384 kHz. Een digitale volumeregeling maakt rechtstreekse koppeling met een eindversterker mogelijk en de Boulder Precise Interval Clock zorgt voor zo min mogelijk digitale ruis en een exacte timing voor de DAC’s. Meer informatie onder meer hier.

1 reactie

  1. Voor 65000 verwacht ik toch ook minstens ondersteuning voor ‘APE’ (Monkey Audio) bestanden…
    Ik snap niet waarom zo weinig merken hier ondersteuning voor bieden en waarom jullie hier nooit op letten.
    Jullie reppen hier nooit over.

Geef een antwoord