Tidal groeit explosief

Tidal groeit gestaag

Hoewel Tidal qua gebruikers nog niet in de buurt komt van Spotify is wel een mijlpaal in de vorm van drie miljoen betalende gebruikers bereikt.

Tidal lijkt vooral erg geliefd bij de Ware Muziekliefhebbers, maar liefst 45% van de inmiddels 3 miljoen gebruikers telt maandelijks €19,95 neer voor het hifi-abonnement. Verder geldt dat de groei naar het huidige aantal Tidallers zonder meer explosief te noemen is, vorig jaar rond deze tijd telde de streamer nog maar 500.000 gebruikers. Om de cijfertjes compleet te maken: het aanbod van de dienst bestaat momenteel uit 40 miljoen tracks en 130.000 videoclips.

Tidal nog lang niet de grootste

Hoewel 3 miljoen gebruikers natuurlijk een respectabel aantal is, overschaduwt Spotify – nog altijd de nummer 1 in streamingland – Tidal met 30 miljoen betalende gebruikers. Deezer met zes miljoen gebruikers is mogelijk de eerste kandidaat die de hifi-streamer kan kloppen.

1 reactie

  1. Ben best tevreden met Tidal. Net als Qobuz een mooie kwaliteit, en voor zover ik kan beoordelen wordt er niet op drukke momenten geknepen in de bandbreedte (en daardoor geluidskwaliteit). Iets waar Spotify zich nog wel eens schuldig aan wil maken schijnt.

Geef een antwoord