Review Bowers & Wilkins Zeppelin WirelessMultiroom

cherry on top

In combinatie met iTunes is de Zeppelin uitstekend te gebruiken om in verschillende ruimtes tegelijk te plaatsen. Je kunt de verschillende units via de app toekennen aan de ruimtes waar deze is geplaatst, waardoor je heel selectief muziekstromen kunt sturen naar de gewenste ruimtes.

Tijdens de test was ik in de bevoorrechte positie om met twee Zeppelin units synchroon te mogen werken en met meerdere Zeppelins komt de kracht van dit concept nog meer tot zijn recht. Waar ik aanvankelijk bang was dat het laag van de units elkaar negatief zouden beïnvloedden of dat audiostreams niet synchroon zouden lopen, bleek ongegrond. In de praktijk vloeit de muziek via Airplay moeiteloos van de ene naar de andere ruimte en hierbij vullen de units elkaar perfect aan. Zelfs bij lagere volumes. Met de volumeknoppen van de Zeppelin zelf kun je de volumes individueel op elkaar afstemmen, zodat alles nog beter op elkaar aansluit.

 

De Zeppelin blijkt dus een prima multiroom speaker die ofwel centraal speelt via Airplay, of individueel aanstuurbaar is via een tweede of derde Airplay device, Bluetooth of Spotify. Een ideaal product voor thuis, maar ook een zeer geschikt product voor in restaurants of op kantoor.

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: