Review Bowers & Wilkins Zeppelin WirelessInstallatie

App

Eenvoud. Dat is waar het allemaal om draait. De installatie van de Zeppelin is werkelijk kinderspel. Plug de netstekker in de wandcontactdoos en meld de unit simpelweg aan via de B&W control app.

Hierbij toch even een kleine kanttekening. Aangezien ik als tiener niet ben opgegroeid met de zelfsprekendheid van een app voor alle dagelijkse bezigheden, was het even een hersenbreker hoe ik de Zeppelin nu aan het Wi-Fi-netwerk kon koppelen. Behalve een knipperende LED gebeurde er helemaal niets. Ook mijn Apple devices (vanaf iOS8) vinden de Zeppelin niet. Ik doe blijkbaar iets verkeerd.

Natuurlijk lees ik als echte man en – bovenal – techneut pas een manual als het echt niet (meer) wil werken en na driemaal eigenwijs de doos en de Quickstart handleiding te hebben geïnspecteerd op een stille aanwijzing of informerende sticker, restte me niets anders dan me gewonnen te geven en de URL voor de handleiding in te typen. O, natuurlijk. Ik had een app nodig…

Nadat het denkbeeldige kwartje was gevallen en de gratis control app via de Apple app-store werd geïnstalleerd, bleek het slechts het volgen van de aangegeven stappen. Binnen anderhalve minuut was de Zeppelin volledig operationeel. Ik hoefde na het selecteren van mijn beveiligde Wi-Fi netwerk zelfs geen wachtwoord op te geven. Lang leve de eenvoud van Airplay.

En nu we het toch over de app hebben…

Tidal

Wanneer je een Spotify account hebt, kun je deze via de app koppelen aan je Zeppelin device. Is er na verloop van tijd een firmware update beschikbaar, dan wordt deze ook via deze control-app gecommuniceerd. Maar in de praktijk zul je deze app slechts eenmaal gebruiken voor de installatieprocedure. Functioneert alles zoals het hoort, dan zul je de app nog sporadisch openen om te checken of alles nog up to date is.

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: