Review Bowers & Wilkins Zeppelin WirelessIntro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
699

 • Bowers & Wilkins Zeppelin Air
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-01-18
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 100%
 • Mogelijkheden
  Schrijver: 90%
 • Geluid
  Schrijver: 90%
 • Prijs
  Schrijver: 60%

Conclusie:

De Zeppelin speelt de sterren van de hemel. En het is ook nog eens een ‘drop dead gorgeous’ product. Dit wil je. En dit wil ik ook. Nu was de vorige generatie al erg goed, de laatste generatie Zeppelin is een echt volwassen product geworden. De Zeppelin tovert moeiteloos een tsunami van muziek in nagenoeg elke ruimte, zonder dat deze zich in negatieve zin opdringt. Ook mijn vrouw en kinderen waren, elk om geheel eigen redenen, weg van de Zeppelin.

Waren de units goedkoper, dan zouden beide dochters een Zeppelin krijgen voor het goede schoolrapport. Moeders er een voor in de slaapkamer en ondergetekende er een voor op kantoor. Ja, zo goed speelt deze Zeppelin. Nee, de Zeppelin is niet goedkoop. Hij kost, ten tijde van schrijven, een kleine zevenhonderd Euro, maar dit bedrag is hij wel dubbel en dwars waard. Een absolute aanrader.

De Bowers & Wilkins Zeppelin is een all-in-one speaker systeem die niet zo een-twee-drie in een hokje te plaatsen is. De Zeppelin beantwoordde al bij de introductie in 2007 aan de behoefte naar mooie, intuïtief werkende en vooral kwalitatief goede producten. Sinds de introductie heeft de fabrikant niet stilgezeten en heeft het succesvolle concept verder doorontwikkeld. Alpha-Audio test de nieuwe Zeppelin Wireless in de praktijk.

Er zijn diverse spelers in de markt die de afgelopen jaren vergelijkbare systemen hebben geïntroduceerd. Het merendeel in mono. Bowers & Wilkins volgt hier haar eigen pad. Natuurlijk heeft de fabrikant feilloos in de gaten dat je voor de juiste beleving niet naar mono wilt luisteren. We zitten immers in het stereotijdperk en daar hoort een waardige stereo oplossing bij. Inclusief de geluidskwaliteit die past bij een high-end merk als Bowers & Wilkins.

Uitpakken

‘Beleving’ is waar het vandaag de dag allemaal om draait. En dat begint al bij de verpakking. Clean met een chique look & feel. Tijdens het uitpakken valt op dat Bowers & Wilkins voor de minimalistische aanpak gaat. Dit spaart niet alleen het milieu, maar het overstelpt de gebruiker niet met onnodige informatie. Het gaat immers om het product, niet om de bundel papier. Slechts een quickstart guide, een garantiekaart, een aanbieding van Society of Sound en… een prachtige brochure voor vervolgaankopen. Beleving, daar draait het om. Bowers & Wilkins heeft dit goed begrepen.

Design

Het design van de Zeppelin is, de modelnaam verraadt het al, ontworpen in de vorm van een Zeppelin. Nu betekent dit niet dat de Zeppelin is gevuld met waterstofgas. De unit is namelijk loodzwaar. En minder explosief, al wordt dit door sommige (onvrijwillige) medeluisteraars tijdens de praktijktest nogal eens betwist.

Uiterlijk is er niet veel om van in verwarring te raken. Aan de voorzijde een tweetal aanraakgevoelige sensors en LED die heel mooi zijn verwerkt in de uitstulping onderaan het ovale lichaam. Aan de bovenzijde treffen we een drietal toetsen aan voor het volume en pauze/afspelen. Deze zijn relatief groot en duidelijk voelbaar wanneer je met je vingertoppen over de satijnzwarte achterzijde streelt. Hier gelijk een nadeel. Wanneer je deze knoppen vaker gebruikt, zal er zich snel een glimmende zwarte plek aftekenen.

Behalve de vrij masculiene kleur (zwart), is de vormgeving organisch en meer feminiene. Eigenlijk schreeuwt dit product in stilte om in verschillende opvallende kleuren te worden geleverd. Om hem beter te kunnen matchen in het interieur, of gewoon om een statement te maken. Een stukje extra beleving. Mag best.

Goed

Eenvoud

Beleving

Volwassen klank

Solide gemaakt

Minder goed

Prijs

Klankkleur niet aan te passen

Alleen in zwart

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: