Review AVM CS 5.2 versus Hegel H360

in Hi-Fi (512) | Reviews (238) | Versterkers (81) | Geïntegreerd (28) | Recensies (539) |


review-hegel-h360-avm-cs52

Intro

Alles in één oplossingen worden kwalitatief beter en beter. Was het pak ’em beet tien jaar terug nog eigenlijk onmogelijk om een muzikale alleskunner te vinden, nu zijn er diverse modellen die hun klus prima klaren. Wij bekijken de Hegel H360 en AVM CS 5.2. Beide totaaloplossingen. Maar wel met een andere insteek. 

Het is een aparte ontwikkeling geweest. Want is de regel niet dat allereerst digitaal en analoog nooit gemengd mogen worden? En dat tevens zaken altijd apart gevoed dienen te worden? Denk aan de voorversterker, eindversterker, streamer, converter, et cetera? Anders zou er eigenlijk nooit een heel degelijk resultaat geboekt kunnen worden.

En tot voor kort hebben we ook zelden een degelijke, compacte alleskunner in handen gehad. Natuurlijk hebben we leuke oplossingen gehoord in het segment van 1000 euro en minder. Maar wat mag je daar verwachten op hifi-vlak? Maar een alles-in-één oplossing van 5000 euro? Nou: dan moet een bedrijf wel héél goed weten wat het doet, want laten we eerlijk zijn: 5000 euro is gewoon een fors bedrag om uit te geven aan hifi.

Wij hebben een tijdje terug de AVM CS 5.2 getest. Een bijzonder prettige alleskunner die niet alleen kan streamen, maar ook cd’s kan spelen én een phono-ingang biedt.

Onlangs hebben we in onze speakertest ook kennis gemaakt met de Hegel H360. Een beest. Veel kracht, en breed inzetbaar met een dac, streamer en analoge inputs.

Nu zijn deze machines beide bijzonder interessant, maar hoe verhouden ze zich tot elkaar? Wat gebeurt er als we ze eens goed naast elkaar zetten? Lees verder!

 • Hallo Jaap,
  Het upgradevirus heeft bij mij weer toegeslagen.????
  Ik heb de H360 gekocht, het verschil met de H160 is groter dan ik verwacht had. Het laag is superstrak en gitaren, piano, violen alles klinkt stukken beter. Een zeer mooie combinatie met de Epicon2.
  Het streamen met Tidal via de bubble upnp app gaat ook zeer goed en is van uitstekende kwaliteit. ????

 • Bij en all-in-one hoort wat mij betreft ook naadloze integratie met software / bedienings apps, toekomstige updates en allerhande ingangen voor multimedia dus ook HDMI. Wat dat betreft is Linn met zijn Majik DSM en andere DSM types de concurrentie nog altijd vooruit.

 • Die Home Theater-functie bij Hegel wat moet ik daar juist onder verstaan? Ik ben nl. op zoek naar een 2.0 / 2.1 oplossing voor het kijken naar films. Moet ik dan een home cinema receiver aan de Hegel koppelen via deze input? Of kan hij bv. DTS HD Master 7.1 van high end blu-ray speler onmiddellijk (zonder HT-receiver) omzetten naar 2.0 of 2.1? Het liefst van al zou ik het liefst met zo weinig componenten werken. Het zou me allesinds de kost van een soundbar of extra home theatre-receiver besparen (alsook het feit dat niet iedereen opgetogen is met al die apparaten en vooral kabels) …

 • Voor 5000,- had er eigenlijk een ncore 400 in gekund i.p.v. een ucd400 dan zou de recensie mogelijk anders uitpakken?

  Overigens een echte universeel speler is de Arcam Solo Movie. Alleen met 5x70w is het waarschijnlijk geen competitie tegen de Hegel en AVM.

 • Het niveau van de recensies was al treurig, maar dit is van een 1 April grap niveau, pffffffff

  Kun je niet iets doen wat nuttiger is met je tijd en inspanning?

 • En inmiddels in de lucht. Nog even op beide websites gekeken. Nog even in het voordeel van de AVM: gescheiden A + B speaker aansluitingen, ondersteunt Tidal en heeft een koptelefooningang/versterker aan boord. Punten die niet bij de Hegel er niet op zitten of onduidelijk zijn (in het geval van ondersteunen streamingdiensten).

  Even gecheckt en helaas ondersteunt de Logitech AB (nog) niet de CS5.2 (wel enkele oudere producten).

 • Geen idee wat er aan de hand is, maar op mijn iPad is de tekst onleesbaar doordat er een soort zwart ‘masker’ over de tekst ligt dat de tekst vrijwel onzichtbaar is.
  Wanneer het blog opent is de halve bladzijde ook zwart overdekt vanaf de onderzijde.
  Daar is een gekleurd menu te zien van de diverse fora.
  Technische panne?

 • Geef een reactie

  XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


  Gerelateerde items? Zie ook: