Mission LX, hifi voor een habbekrats

De kleinste Mission LX speakerset

Als u de eerste stappen in de wereld van echte hifi wilt zetten kunt u beginnen met het vervangen van uw speakers door bijvoorbeeld een Mission LX. Een betaalbare optie ook nog eens!


Echte hifi heeft – niet geheel onterecht natuurlijk – het imago erg duur te zijn. Toch zijn soms met verrassend weinig (financiële) middelen al indrukwekkende verbeteringen van het geluid te realiseren. Bij veel standaard hifi-sets zijn de speakers bijvoorbeeld een sluitpost. Zonde, want dat maakt dat uw stereo nooit al z’n potentieel echt ten gehore kan brengen.

Mission LX

Dat is iets wat het Engelse Mission ook heeft begrepen en daarom brengen zij de Mission LX speakerserie uit. De LX-2 is een statiefspeaker en de LX-3 vloerstaand, beiden voorzien van een tweeter met neodymium-tweeter. Als basismateriaal is hier voor microvezel gekozen, wat niet te duur is maar zonder meer in stabiele kwaliteit geproduceerd kan worden. De LX-2 is voorzien van een 130 mm driver voor midden en lage tonen; de LX-3 is voorzien van twee van deze drivers. Prijzen zijn vooralsnog onbekend, maar waarschijnlijk liggen ze voor de LX-2 net iets boven de slechts €250 en voor de LX-3 iets boven de €500. En dat is een heel mooi bedrag waarmee iedere hifi-set in een handomdraai van beter geluid is te voorzien.

Gerelateerde berichten

Cees Bergman

Cees Bergman overleden (65)

We verwachten eerlijk gezegd niet dat de kop van dit artikel tot massaal rouwbeklag zal leiden. Cees Bergman was namelijk het voorbeeld van een musicus, producent en bandleider die onder eigen naam alleen bekend is bij de in crowd. Bergman was in de jaren zeventig oprichter en voorman van Catapult, wat we nu een “Glamrock […]

PMC bij CinemaDream

PMC luidsprekers bij CinemaDream

Bij audio- en video-expert CinemaDream in de Betuwe kan iedere filmliefhebber kennis maken met de mogelijkheden van een thuisbioscoop. Want vrijwel elke ruimte is met de juiste benadering en apparatuur om te toveren tot een heuse bioscoopruimte voor de optimale beleving van film en muziek.

1 reactie

Geef een reactie