web analytics

Clearaudio Double Matrix Professional, een LP-wasstraat deluxe

De Clearaudio Double Matrix Professional vinylreiniger

Of u het nou apprecieert of niet: de LP is nog altijd onuitroeibaar, maar LP’s worden vuil en daarom is de Clearaudio Double Matrix Professional een onontbeerlijke accessoire voor de analoge muziekliefhebber.

LP’s: het blijft een haat-liefde-verhouding. De een gruwt ervan en de ander kan niet zonder. Deze laatste categorie gebruikers blijft groeiende, deels uit nostalgische overwegingen maar zeker ook omdat de klank van vinyl geliefd is. Toch zijn er grenzen aan ruis, tikken en gekraak: een LP moet zo af en toe eens gereinigd worden. Met name in het tweedehandscircuit aangeschafte platen zijn niet altijd even schoon bewaard, maar ook vinyl vers van de pers bevat resten van chemicaliën die u liever kwijt dan rijk bent. Wassen dus!

Wasstraat

U kunt uw lp’s handmatig in een sopje wassen, maar of dat heel effectief is voor hardnekkig vuil? Beter is het om te kiezen voor een gespecialiseerd reinigingssysteem als de Clearaudio Double Matrix Professional. Dit bevat een geïntegreerde stofzuiger én ultrasone reiniger. Er wordt in twee richtingen schoongemaakt voor een nog beter eindresultaat en u kunt kiezen uit een volledig automatische of handmatige schoonmaakbeurt. De Super Clean-modus haalt zelfs het meest hardnekkige vuil weg. Toegegeven: het  begint nu wel erg op de reclame voor een wasmachine te lijken, maar feitelijk is de Clearaudio Double Matrix Professional ook iets in die richting. Zonder meer een tool om te overwegen als u een fervent liefhebber bent van vinyl!

Gerelateerde berichten

Pink Floyd The Wall

The Wall van Pink Floyd op Domcarillon

Dat Pink Floyd een rockband is die tot nieuwe interpretaties leidt, blijkt wel weer. Maandagavond 19 augustus zal de Utrechtse stadsbeiaardier Malgosia Fiebig samen met pianoduo Sandra Mol en Jeroen van Veen een bewerking van de rockopera The Wall spelen op het Domcarillon. Het is het slotconcert van de serie zomeravondconcerten van de Utrechtse Klokkenspel […]

Geef een reactie