web analytics

KR Audio presenteert nieuw KR VA 200 monoblok

KR Audio presenteert een nieuwe 'buizenbak'

Als u gecharmeerd bent van warme buizenklanken, dan is de nieuwe versie van de KR Audio KR VA 200 monoversterker een apparaat om van te watertanden.

U moet nog een paar weken wachten, maar dan wordt de KR Audio KR VA 200 officieel gepresenteerd in Milaan. Het betreft hier een (bijna!) klassieke buizenversterker in mono-uitvoering opgezet als klasse A circlotron en voorzien van een Lundahl C-kern uitgangstrafo. Er is gekozen voor een volledig symmetrische opzet met differentiële ingangstrap. In het drivercircuit wordt gebruik gemaakt van MOSFET’s, vandaar het ‘bijna’.

KR Audio

De uitgangsbuizen (8 x KR 842vhd) stellen de bias automatisch in, wat betekent dat bij vervanging van een oude of defecte buis geen enkele instelling nodig is: het werkt allemaal direct zoals het hoort. Het uitgangsvermogen van één KR VA 200 bedraagt 200 Watt, het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 40 kHz. Op de site van KR Audio kunnen buizenliefhebbers hun hart sowieso ophalen, want daar is heel wat moois te zien.

Gerelateerde berichten

HD Vinyl kan afgespeeld worden op elke standaard platenspeler

HD Vinyl, een verbetering van de aloude LP

Platen persen gaat ook anno 2016 nog net zo als decennia geleden. Sterker nog: de apparatuur in het handjevol overgebleven platenfabrieken is inmiddels zelf al decennia oud. Rebeat Digital denkt de oplossing gevonden te hebben in de vorm van HD Vinyl.

Geef een reactie