web analytics

Cobble: ei van Columbus?

De Cobble hires DAC-versterkermodule voor i-apparaten

De Cobble – vooralsnog een Kickstarter-project – pretendeert uw iPhone, iPod of iPad in een handomdraai van beter geluid te voorzien. Het eivormige kleinood koppelt via Lightning.

De specificaties op de Cobble kickstarter-site worden niet helemáál duidelijk. In ieder geval bestaat het apparaatje uit een Cirrus Logic DAC, een Apple (gecertificeerde?) chip en een – waarschijnlijk – digitale klasse D-versterker. Daarmee lijkt het externe eitje verdacht veel op de toch best goed te noemen interne audiovoorzieningen van de i-apparaten als ze zo uit de fabriek komen.

Samplerate en resolutie

Waar de Cobble meer te bieden heeft zijn resolutie (24 bit) en de samplefrequentie. Vooralsnog spelen de i-devices muziek met een 16 bits resolutie en 44,1 kHz samplefrequentie af; cd-kwaliteit dus. Wat het beoogde apparaatje precies presteert is nog niet helemaal duidelijk, op de Kickstarter-pagina worden samplefrequenties tot 192 kHz genoemd; op de Cobble homepage een maximale samplefrequentie van 96 kHz. De uiteindelijke geluidskwaliteit hangt natuurlijk erg af van de gebruikte componenten en de beschikbaarheid van apps die hires audio ondersteunen qua afspelen. De Cobble is echter – zeker bij vooraf bestellen – prettig geprijsd, $59 dollar om precies te zijn. De uiteindelijke prijs moet $89 worden, nog altijd aantrekkelijk genoeg om eens een gokje aan te wagen.

Gerelateerde berichten

T+A komt met High Voltage

NIEUWS – Het Duitse T+A gaat een nieuwe HV-serie introduceren, waarbij HV staat voor ‘High Voltage’. Deze mos-fet versterkers werken met 160 volt intern om – volgens T + A – een hogere mate van lineairiteit te bereiken.

Harbeth-speaker

X-Fi: Harbeth versus Wilson Benesch

Beter Beeld & Geluid heeft twee demonstratieruimtes bemachtigd op de X-Fi Show in Veldhoven. Op die manier kunnen bezoekers maximaal genieten van wat de luidsprekers van Harbeth en Wilson Benesch in hun mars hebben.

Geef een reactie