B&O mogelijk overgenomen door Chinezen

Een desginspeaker van B&O

Voor de liefhebbers van het Deense B&O wellicht een horrorscenario, maar het lijkt erop dat de hifi-fabrikant overgaat in Chinese handen. Zeker is het echter nog niet.

B&O ofwel Bang & Olufsen heeft het niet makkelijk tegenwoordig. De trend waarbij mensen in plaats van een dure designset van B&O kiezen voor een smartphone in combinatie met een goede koptelefoon zorgt voor dalende inkomsten bij de Denen. Een herstructurering is dan ook onvermijdelijk en precies daar komen de Chinezen in de vorm van de Sparkle Roll Group handig van pas. Niet alleen biedt de beoogde overname financiële ademruimte, maar ook de benodigde tijd voor reorganiseren.

Dure jongens

De Sparkle Roll Group is overigens niet zomaar een investeerder; het is een bedrijf dat zich vooral richt op het dure marktsegment. Zo verkopen ze onder meer Rolls Royce’s, Bentley’s en prijzige horloges. B&O past wat dat betreft prima in het assortiment. In een persbericht laat Sparkle Roll overigens weten dat de onderhandelingen nog niet zijn afgerond, met name de prijs is nog een punt van discussie. Die moet namelijk in de categorie ‘redelijk’ vallen.

Gerelateerde berichten

Van den Hul CS 122

Win een Van den Hul luidsprekerkabel!

PRIJSVRAAG – We hebben weer iets moois om weg te geven bij Alpha Audio! Deze keer 2 x 2,5 meter Van den Hul CS 122 luidsprekerkabel. Verzilverd koper, lekker flexibel en heerlijk neutraal van klank. Kortom: een geweldig mooie luidsprekerkabel! En u kunt hem winnen. 

Cambridge Audio SX-50

SX-serie van Cambridge Audio

Cambridge Audio is geen beginneling als het gaat om luidsprekers. De ?budget? S30 is waarschijnlijk het best verkopende product dat ooit door het bedrijf op de markt is gezet. Maar? Cambridge Audio is nu echt van plan veel stof te doen opwaaien met de nieuwe SX-serie.

4 reacties

 1. Met de Chinezen is niets mis!
  Sinds een aantal maanden speel ik met een versterker van het merk Audio GD de Master 10 en deze speelt de sterren van de hemel.

 2. Chinezen op zich zijn niet erg. Wel zijn er veel bedrijven in China die het niet zo nauw nemen met de continuïteit van geleverde kwaliteit. De kwaliteitscontroles zijn vaak ronduit slecht. Bij een hooggewaardeerd merk waarvan topkwaliteit wordt verwacht kan dat liefhebbers zorgen baren.

  Bron als voorbeeld:
  “Onze ervaring is bijvoorbeeld dat Chinese fabrieken concessies doen aan het einde van de productie of bij een tweede bestelling. Reden is dat fabrieken proberen geld te besparen door goedkopere materialen te gebruiken, door minder aandacht aan kwaliteit te schenken, door goedkoper (minder gekwalificeerd) personeel in te zetten en door de productie te overhaasten.”
  http://www.coolenchina.com/het-nut-van-kwaliteitscontrole-in-china/

  1. Merken als Volvo, Dynaudio, Mission, Kef, Audiolab, Quad en Luxman zijn allemaal in Chinese handen en daar is kwalitatief niets mis mee, sterker nog sinds de ovenames zijn deze merken alleen maar gegroeid. Als er geen Chinese investeerder in gestapt was waren er enkele zeker van de markt verdwenen. Dus ik zie het alleen maar positief in voor B&O.

Geef een reactie