web analytics

Advance Acoustic X-i125 geïntegreerde versterker

De Advance Acoustic X-i125 geïntegreerde versterker

Advanced Acoustic heeft een gloednieuwe, veelzijdige geïntegreerde versterker in de vorm van de X-i125 voor u klaar staan. Inclusief high-end Bluetooth mogelijkheden.

De X-i125 is het resultaat van een jarenlange doorontwikkeling die zorgt voor een bewezen concept. De vernieuwingen in deze editie bestaan uit een volledig vernieuwde DAC-print, nu voorzien van de Cirrus Logic 8416CZZ low jitter DAC-chip. Daarnaast is voor de asynchrone USB-B-ingang gekozen voor de fameuze Wolfson WM8740, waardoor deze nu ook geschikt is voor een resolutie van 24 bit/192 kHz.

Advance Acoustic Bluetooth-stick

Bluetooth wordt over het algemeen niet in één adem genoemd met high-end. Toch kán het – met een beetje beleid – wel. Advance Acoustic heeft bij de X-i125 gekozen voor een Bluetooth-ingang. Hierop kan de optionele Advance Acoustic Bluetooth-ontvanger aangesloten worden. In tegenstelling tot reguliere Bluetooth ‘sticks’ is deze niet voorzien van een eigen DAC, maar wordt gebruik gemaakt van de DAC in de X-i125 zelf. Dat resulteert in uitstekende cijfers zoals bijvoorbeeld een vervormingsfactor van slechts 0,003%. De maximaal ondersteunde resolutie is 24bit/48 kHz. Uiteraard wordt aptX ondersteund zodat u vanaf bijvoorbeeld uw smartphone die dit protocol eveneens ondersteunt eindelijk naar echte hifi kunt luisteren. Los van Bluetooth en DAC bevat de X-i125 ook een nette 2 x 125 Watt (8 Ohm) versterker, een batterij aan in- en uitgangen (inclusief een subwoofer-uitgang) en voor de puristen een in drie standen instelbare schaalverlichting voor de meters. Bijzonder prettig is ook de prijs: slechts €1299. Klik hier voor meer info.

Gerelateerde berichten

Qobuz

Spannende tijden voor Qobuz

Spannende tijden voor de Franse Streamingdienst Qobuz. Op 29 december spreekt de Franse Ondernemerskamer zich uit over de vraag welke van de twee belangstellende partijen de streamingdienst mag overnemen. Op 16 december was er een hoorzitting waarbij de twee bieders, van wie onbekend is wie het zijn, hun visie mochten geven op hun overnamebod.

David Gilmour

Luisteren naar David Gilmour bij Rhapsody

Zaterdag 5 september kunnen liefhebbers van David Gilmour (voorman van Pink Floyd) luisteren naar zijn vierde soloalbum bij Rhapsody. Hoewel de officiële releasedatum van Rattle That Lock staat gepland op 18 september, kunt u het album alvast voorproeven. Bovendien staat er ook nog eens een leuke set te spelen.

Geef een reactie