Review Yamaha MusicCast Trio

in Reviews (744) | Streaming Audio Reviews (112) | Multiroom Audio (49) | Streaming Audio (332) |


Yamaha Music Cast

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 5 sterren
 • De beste!
1199

 • Yamaha MusicCast Trio
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-03-07
 • Afwerking
  Schrijver: 80%
 • Bediening
  Schrijver: 100%
 • Geluid
  Schrijver: 100%
 • Prijs
  Schrijver: 100%

Conclusie:

Yamaha heeft bewust even gewacht met het introduceren van een multiroomsysteem en heeft deze tijd goed benut om een lijn op de markt te zetten die aan de behoeften van klanten voldoet; makkelijk te installeren, hi res geluid en een degelijke implementatie van UPnP, waardoor ook andere merken binnen het systeem gebruikt kunnen worden.

We hebben met veel plezier dit MusicCast Trio getest en elk component heeft ons prettig verrast. De soundbar door zijn ruimtelijke weergave en capaciteit om stereo geluid goed af te spelen. De Restio door het volwassen geluid uit een platte kast. En de wireless Desktop-speaker door zijn bijpassende neutrale en niet opdringerige geluidskarakteristiek.

Ook qua prijs kan Yamaha de vergelijking met concurrenten prima doorstaan. We zijn zelfs van mening dat u op dit moment voor 1200 euro eigenlijk geen beter multiroom geluidssysteem kunt aanschaffen dan dit Yamaha MusicCast trio.

Yamaha is nog een van de weinige Japanse merken dat een enorme diversiteit aan producten maakt onder dezelfde merknaam én in alle divisies erin slaagt een kwaliteitsnorm hoog te houden. Van (buitenboord)motoren tot muziekinstrumenten, van conferentiesystemen tot netwerkrouters en –switches. En audio natuurlijk. We testen hun nieuwe MuscCast systeem: het MusicCast Trio om precies te zijn. 

Wie aan multiroomsystemen denkt, heeft niet automatisch Yamaha op het vizier. Om daar verandering in aan te brengen, introduceert het (sub)merk MusicCast. Yamaha stuurt ons een combinatie van drie weergevers die u in uw hele huis kunt plaatsen: een soundbar voor bij de TV (YSP 1600) een wandklok-annex-luidspreker (ISX-80) en een actieve luidspreker (WX-030). Wij hebben deze set voor u uitgeprobeerd. De hele kit kunt u overigens als Trio voor 1200 euro aanschaffen. Dat is 200 euro voordeel ten opzichte van losse zones.

MusicCast

Yamaha MusicCast

MusicCast is er voor heel veel producten van Yamaha. Ook de traditionele hifi-producten.

Yamaha’s multiroomsysteem heet MusicCast en dat is ook de naam van de app die u nodig hebt om het systeem te installeren. En wat werkt deze app prettig! Veel apps en systemen vereisen toch even een blik in de handleiding (uitzonderingen zijn er ook gelukkig), maar bij Yamaha is het gewoon een kwestie van app downloaden en een druk op de knop ‘connect’. Vervolgens vraagt de setup of hij de Wi-Fi-gegevens mag overnemen van uw smartphone (wij hebben een iPhone gebruikt). That’s it! Klasse! U kunt zo doorgroeien tot 50 zones. Genoeg…

 

Goed

Klink goed

Installeert gemakkelijk

Fijne App

Oogt netjes

Minder goed

Adapters in de snoeren

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: