Review Audio-Technica ATH-MSR7

in Personal Audio (289) | Reviews (737) | Personal Audio Reviews (127) | Hoofdtelefoons (94) | Over Ear (52) |


Audio-Technica ATH MSR7

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 5 sterren
 • De beste!
249

 • Audio-Technica ATH-MSR7
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-01-18
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 90%
 • Comfort
  Schrijver: 90%
 • Weergave
  Schrijver: 100%
 • Prijs
  Schrijver: 100%

Conclusie:

Dit was onze eerste echte kennismaking met Audio-Technica. We waren een beetje bang dat het zou tegen vallen. Maar niets is minder waar. De ATH-MSR7 is een ware parel. We hebben alle muziekgenres geluisterd en overal scoort de ATH-MSR7 goed. Heel goed zelfs. Gepaard met de luxueuze uitstraling, robuuste kwaliteit en prachtige materialen, mag je hiermee gezien worden. Terwijl iedereen met een Beats rondloopt, hoor je hier echt de muziek mee en ziet er ook nog beter uit. Na de metingen weten we het zeker. Dit is een pareltje. De ATH-MSR7 presteert in de klasse van hoofdtelefoons van 500 euro. Terwijl hij maar de helft kost….

Al enige tijd komen wij Audio-Technica hoofdtelefoons tegen. We horen en lezen erover. Dus ons interesse werd keer op keer aangewakkerd. Via de importeur Iemke Roos hebben we het dan voor elkaar gekregen. Een Audio-Technica hoofdtelefoon, bij Alpha-audio. Eindelijk! Het gaat om de Audio-Technica ATH-MSR7. Zal het aan onze verwachting voldoen? Of komen wij thuis van een koude kermis?

Audio-Technica start in 1962 en richt zich voornamelijk op het ontwerpen en produceren van probleemoplossende audio producten. Het breekt door, maar wordt voornamelijk bekend om de hoge kwaliteit phono-elementen.  Audio-Technica is een merk wat zich thuis voelt in studio wereld. Mixers, hoge kwaliteit microfoons, hoofdtelefoons en nog veel meer producten voor in de studio. Maar ook voor de consument maken ze producten. Recent nog heeft Audio-Technica een nieuwe lijn platenspelers uitgebracht.

Kwaliteit boven kwantiteit

Audio-Technica ATH MSR7

Het uitpakken van producten blijft iets bijzonders. Hoeveel aandacht heeft een fabrikant aan het gevoel meegegeven? Het gaat bij uitpakken met name om de WOW!-factor als je voor de eerste keer het product in handen hebt.

De doos van de ATH-MSR7 is heel netjes. Bij het openen, ligt er boven op een doosje met accessoires. We leggen het doosje opzij en halen een beschermde doek van de hoofdtelefoon af. En ja hoor: daar is hij: de WOW! factor. Wat is dit een prachtige hoofdtelefoon. De kleur heeft wat weg van geborsteld donker aluminium. Dat samen met een diepe blauwe kleur, zorgt voor een hele krachtige en luxueuze uitstraling.

Zodra we de hoofdtelefoon in handen hebben, voelen we de kwaliteit.  De MSR7 voelt robuust aan. En er zit wel wat gewicht in. We voelen diverse materialen. Metaal, kunstof en memory foam. De Audio-Technica ATH-MSR7 voelt aan alsof hij wel tegen een stootje kan. En dat is maar goed ook. Hij is ontworpen voor zowel thuis als onderweg. De hoofdtelefoon krijgt tenslotte nog een Hi-Res audio logo mee.

Onder het foam vinden we een mylar-driver met een diameter van 45 mm terug, die goed zou moeten zijn voor een bereik van 5 – 40.000 HZ. Daarover straks meer.

We vinden in de doos met accessoires 3 kabels, welke allemaal verguld zijn. Een 3,5 mm kabel van 3 en 1,2 meter. Voor de reizigers onder ons, ook een kabel met microfoon. Dat is positief voor de geluidskwaliteit.

Goed

Mooi gemaakt

Zeer neutraal

Sluit goed af

Minder goed

Geen verloopstekker

  • Beoordeeld 4 sterren

  Super hoofdtelefoon, echter het comfort zal iemand kunnen afschrikken…..
  Mij heeft het doen besluiten er geen te kopen ondanks het uitgebalanceerde geluid!
  En inderdaad een perfecte phone voor onderweg of gewoon aan de versterker!

 • Hallo,

  Vooral de algemene consensus over de draagbaarheid. Ik luister langdurig met de hoofdtelefoon dus dit punt is essentieel voor mij.

 • Ik ben op zoek naar een goeie koptelefoon. Deze spreekt me erg aan Quintijn. Maar ik heb een vraagje. Luistert de persoon naast je ook mee met de muziek of blijft die behoorlijk in de hoofdtelefoon?

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: