web analytics

Mobiel en streamen stomen stevig door

Streamen en mobiel: een populaire combinatie

Het zal niet helemaal als een verrassing komen, maar mobiel en streamen zijn nog steeds aan een stevige opmars bezig. Het laatste kwartaal van 2015 laat wederom een behoorlijke stijging van gebruik zien in beide takken van sport

We zijn sinds eind 2015 op het punt beland dat 38% van de internetgebruikers luistert naar gestreamde muziek. 9% daarvan zet voor het luisteren Apple Music in, maar Spotify blijft met 86% de grote marktleider als het gaat om gestreamde muziek.Tegelijkertijd zit ook streaming video in de lift, vooral dankzij Netflix. Ook lijkt het erop dat de entertainmentindustrie eindelijk een heel stuk minder te klagen heeft, dankzij een omzetstijging van 10% over het genoemde laatste kwartaal van vorig jaar.

Wearables

Los van de streamingtrends is ook te zien dat ‘mobiel’ momenteel explodeert. Zowel accessoires als headsets en wearables gaan als warme broodjes over de toonbank. De huidige mens wil vooral mobiel zijn, iets wat we ook terug zien in de hifi-markt. Denk aan audiofiele portable muziekspelers, kwalitatief hoogwaardige koptelefoons en ga zo maar door.

Gerelateerde berichten

Gogogirl op Dominator 2011

Hardcore: aanhoudingen bij Dominator

De politie heeft in totaal 74 mensen aangehouden op het hardcorefestival Dominator, dat zaterdag met dertigduizend bezoekers zonder grote incidenten is verlopen. In de meeste gevallen hadden de aanhoudingen te maken met het bezit van harddrugs.

Geef een reactie