web analytics

Gamut Lobster luisterstoel

Een toch wel héél bijzonder mooi ogende luisterstoel

Kies voor relaxed genieten van hifi met de Gamut Lobster stoel. Geoptimaliseerd voor het dempen van ongewenste reflecties én heerlijk ontspannen zitten.

Uw o zo lekker zittende luie stoel is mogelijk een bron van reflecties in uw luisterkamer. Mocht die stoel er inmiddels sowieso wat versleten uitzien, dan is vervangen door een ‘audiofiele’ stoel wellicht een interessante optie. De Gamut Lobster is ‘s werelds eerste high-end luisterstoel die speciaal ontworpen is om reflecties van de omgeving te minimaliseren. Dat scheelt allerlei ingewikkelde maatregelen rondom traditionele stoelen.

Design

Het ontwerp van de Gamut Lobster is gebaseerd op The Lobster Chair, een Deense designklassieker. In nauwe samenwerking met ontwerper en fabrikant Kvist Industries heeft Gamut het dempingsmateriaal van de stoel aan oppervlak en hoofdgedeelte veranderd. In plaats van de oorspronkelijk bekleding is nu gekozen voor een speciaal akoestisch dempend materiaal, waarbij niets verloren is gegaan aan het adembenemend mooie design. Het aardige is dat de ‘hifi-behandelde’ stoel exact hetzelfde kost als de oorspronkelijke The Lobster Chair, dus daarvoor hoeft u hem alvast niet te laten staan. U kunt kiezen uit een versie met een rode of zwarte akoestische hoofdsteun. Wilt u zelf eens ervaren hoe de Gamut Lobster klinkt, dan kan dat op 13 en 14 februari tijdens de Audio Show Alkmaar in – jawel – Alkmaar. De stoel staat verder permanent opgesteld bij Audio 21 in Wapenveld.

7 reacties

 1. Kwam deze idd zeer fraaie stoel een paar jaar geleden al tegen in Denemarken. Wij waren er meteen helemaal weg van. Zitcomfort ook voortreffelijk, kortom het plaatje klopte helemaal. De voor ons hoge prijs van ca 4 mille voorkwam veel geregel om de stoel in Nederland te krijgen.

  Nu dus plots een uitvoering die het geheel tot dedicated for audio maakt.
  Ben nog even doorgestapt via de linkjes in het artikel.

  Kan eigenlijk alleen maar vaststellen dat het een flauw marketingtrucje betreft om de stoel beter te verkopen.
  Vind het daarnaast jammer dat dit promo- sausje suggereert dat bewust gestreefd werd naar verbetering kwaliteit muziek luisteren.
  Welkom in de wondere wereld van eclectische high end audio.

  Ik beleef veel plezier aan de berichten van alpha-audio, en vind de kwaliteit van de artikelen zeer goed.
  Maar dit soort berichten hoort daar toch echt niet bij.
  Frank effes.

  1. Dat gevoel had ik dus ook! Lees de verslagen en testen altijd graag, maar de laatste tijd heb ik toch eigenlijk een beetje twijfel aan het soort berichten…..

   1. Dat is denk ik een beetje het probleem van de nieuws sectie.
    Niks op tegen om een “nieuwtje” te melden.
    Uiteraard geen tijd om dat allemaal serieus te onderzoeken.
    Alleen als je onder je eigen naam alle marketing blurb kritiekloos gaat overtypen dan lijkt het net alsof Alpha audio 1 grote advertorial is.
    Wat meer onderscheid tussen eigen inbreng en “nieuws” zou beter zijn.

Geef een reactie