web analytics

AudioPerfect demoweekend met Piega speakers

Deze Piega speakers zijn voorzien van een aluminium klankkast

Tijdens het AudioPerfect demoweekend op 20 en 21 februari kunt u genieten van een vijftal luidsprekers van het Zwitserse Piega. Bijzonder detail: ze zijn bijna allemaal voorzien van een aluminium behuizing.

Aluminium klankkasten, klinkt dat niet metalig? Welnee, en dat is het mooie van de Zwitserse Piega-speakers: ze klinken als een (Zwitserse) klok. Behalve de houten classic-serie zijn alle speakersets van Piega gemaakt uit één stuk aluminium gedempt met bitumen voor een dode klankkast. Tijdens het AudioPerfect demoweekend hoort u vijf speakersets:

  • de TMicro 6 (€1700)
  • de Classic 5.0 (€1800)
  • de Premium 5.2 (€3000)
  • de Coax 30.2 (€8000)
  • de Coax 90.2 (€16000)

Er is dus voor elk budget wel een passende set te vinden.

Opbouw

De TMicro-serie beschikt over klassieke softdome-tweeters, de houten Classic-serie is voorzien van air motion tweeters in de goedkopere modellen en ribbon-tweeters of coaxiale ribbon-tweeter- en middentoners in de duurdere uitvoeringen. De Premium-serie is standaard gewapend met ribbon-tweeters, waarbij in de Coax-serie tevens beschikt over de coaxiaal in elkaar verwerkte ribbon-tweeter en middentoner. Opvallend is de diepe basweergave van bijna alle modellen, bijzonder gezien de tamelijk compacte behuizingen. Zonder meer de moeite waard dus om op 20 of 21 februari een trip naar het Belgische Oostkamp in te plannen. Het AudioPerfect demoweekend vindt daar plaats aan de Dom Van Asschestraat 2. In de ochtend tussen 10.00 uur en 12.00 uur is er een vrije toegang met losse demo’s op verzoek, inschrijven hiervoor is niet nodig. In de middag tussen 13.30 uur en 17.30 uur is een gevuld programma gepland waarin van het goedkoopste naar het duurste model geëvolueerd wordt. Hiervoor is inschrijven wél noodzakelijk omdat het aantal plaatsen beperkt is. Stuur hiervoor een mail naar [email protected] en geef daarin aan of u zaterdag- of zondagmiddag wilt komen.

Gerelateerde berichten

Marantz-SR7007

Marantz lanceert nieuw av-beest: sr7007

NIEUWS – Marantz is weer op de multi channel toer. We hebben hem al in het nieuws gezien, maar de SR7007 is nu echt in Nederland te krijgen. Een multi channel beest: 7.1-kanalen met maar liefst 125 watt aan vermogen in 8 Ohm. Voldoende voor een leuk bioscoop-feest.

1 reactie

Geef een reactie