Qobuz is gered!

Qobuz

Goed nieuws: Qobuz is gered. Zowel 2014 als 2015 waren lastige jaren voor Qobuz, maar het lijkt erop dat het nu goed zit. Xandrie heeft Qobuz gered. 

Het streamen kan doorgaan. Dankzij Xandrie. Het bedrijf heeft 13 miljoen euro geïnvesteerd in Qobuz om het bedrijf een tweede kans te gunnen.

Buitenland

De moeilijke jaren voor Qobuz waren met name door de uitbreiding in het buitenland. In Frankrijk gaat het wel prima met de streamingdienst. Echter buiten de grenzen wilde het maar niet lukken. Al gaat het wel beter en beter. En dat kan ook de reden zijn dat Xandrie het wil proberen met een geld-injectie.

 

7 reacties

 1. En Qobuz wordt nog beter! Medio mei wordt het ‘Sublime’ abonnement uitgebreid met ‘Sublime Plus’. Qobuz introduceert hiermee de mogelijkheid om in hi-res te streamen. Voor zover mij bekend staat dit los van MQA Masters die door Tidal worden aangeboden. Wel zal dit abonnement een fors stapje duurder worden, naar ik begrepen heb gaat het PLUS abonnement € 349,- op jaarbasis kosten. Ik ben zeer benieuwd!

 2. Da’s mooi!
  Goede ervaringen met Qobuz – Ze hebben uiteraard veel Franse underground waar ik erg van hou en de geluidskwaliteit is erg goed.

 3. Fijn zo. Ik kan eigenlijk niet vergelijken met Tidal (heb ik niet) maar de streaming van Qobuz is excellent en zonder problemen. Leuk is ook dat ze wel eens streamen op High Res kwaliteit. Niet dat ik me er op beroem dat ik dat kan horen maar mijn DAC geeft dat aan.

  Veel succes Qobuz. Blij dat je blijft.

  Frans Gommers

  1. Zo is dat! En gewoon in de EU, dus niet afhankelijk zijn van een Amerikaans giga-onderneming die geen oog heeft voor eventuele andere muzikale behoeftes dan commerciele pop.

Geef een antwoord