web analytics

Porsche 911 soundbar

De Porsche 911 soundbar is weer eens wat anders

Men neme een demper en dubbele uitlaat van een Porsche 911 en combineert deze met een 200 Watt versterker. Het resultaat: een wel heel apart ogende soundbar die over alle gewenste connectiviteit beschikt.

Het is weer eens wat anders: een uitlaat met ingebouwde versterker. Toch is het precies dat wat het bekende designbureau van Porsche heeft uitgebracht, inclusief bijbehorend Porsche-prijskaartje. Het ziet er allemaal heel apart uit en lijkt gemaakt voor autoliefhebbers. Toch zien de audiospecs er ook best netjes uit. Ten eerste is er de 200 Watt versterker die het standaardgeluid van elke tv natuurlijk van een enorme boost voorziet. De 2.1 virtual surround soundbar beschikt over DTS TruSurround en een Dolby digital-decoder. Naast een analoge ingang is ook voorzien in twee digitale ingangen (coax en optisch). Verder zorgt Bluetooth voor een draadloze koppeling met mobiele apparaten. AptX maakt in dat geval verliesvrije signaaloverdracht mogelijk, mits de zendende kant deze techniek eveneens ondersteunt.

Theorie

Op zich lijkt het een maf idee om dempers en een uitlaat in te zetten voor een soundbar, maar eigenlijk is de gedachte zo gek nog niet. Wat Porsche namelijk doet is deze onderdelen ‘achterstevoren’ gebruiken (of misbruiken, zo u wenst). De demper in combinatie met de dubbele uitlaatpijpen fungeert in de soundbar namelijk als resonator, precies het effect dat een auto-ontwerper wil vermijden. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan is enig geduld wellicht nodig. Er is volgens Porsche erg veel vraag naar deze toch wel unieke soundbar en de levering begint pas in maart.

Gerelateerde berichten

LG-105UC9

LG komt met enorme 5K-tv

De CES is weer in volle gang en dat betekent dat we de komende dagen allerlei nieuwe producten naar ons hoofd geslingerd krijgen. LG stoomt de reusachtige 105UC9 televisie alvast klaar met een gebogen oled-scherm van 5120 x 2160 pixels.

Shuffler.fm

Sonos voegt Shuffler.fm toe

Sonos laat zijn klanten graag met nieuwe muziek kennismaken. Naast Hype Machine, QOBUZ en Beats Music voegt de fabrikant nu Shuffler.fm aan zijn platform toe. Met deze nieuwe app bepalen trendsetters in de muziekindustrie naar welke deuntjes u luistert.

3 reacties

Geef een reactie