David Bowie overleden

David Bowie

Muzieklegende David Bowie is gisteren overleden. Dat is door de manager van de Britse zanger bekendgemaakt. Bowie is overleden aan leverkanker na een strijd van anderhalf jaar. Bowie is 69 jaar geworden

De dood van de zanger is onverwacht gekomen. Zeker omdat er nog een tour – een muziektheatervoorstelling: Lazarus – gepland stond en Bowie nog een nieuw album heeft uitgebracht: Blackstar.

Voorstelling

Het Groninger Museum houdt op dit moment een grote voorstelling rondom de carrière van David Bowie. Zeker een aanrader voor de fans om even te bekijken.

Hoogtepunten

Bowie is zonder meer een legende in de muziekwereld. De Britse artiest heeft diverse wereldhits op zijn naam staan. Denk aan Space Oddity; zijn eerste hit en direct ook de lancering van een carrière vol met hoogtepunten. Maar laten we niet The Man who Sold the Moon, Let’s Dance, of Heroes vergeten. Of de samenwerkingen met andere artiesten als Iggy Pop.

Gerelateerde berichten

spotify-windows-phone-8-app

Streaming steeds populairder

NIEUWS – We streamen steeds meer. Nederlanders hebben in vergelijking met 2011 ongeveer 57 miljoen besteed aan digitale downloads en streamingdiensten. Dat is 67 procent meer. Een forse stijging dus. En met die cijfers neemt digitale distributie inmiddels 30 procent in van de muziekindustrie. 

B&W 800 Series

Bowers & Wilkins onthult details nieuwe 800 Series Daimond

De nieuwe 800 Series Daimond van Bowers & Wilkins staan voor oktober gepland, maar het merk maakt nu alvast alle details en prijzen van deze populaire high-end serie wereldkundig. Het Britse merk heeft er zeven jaar over gedaan om naar eigen zeggen de luisteraar nog dichter bij de originele muziek te brengen.

Geef een reactie