web analytics

Cambridge Audio presenteert nieuwe phono-voorversterkers

De CP1 en CP2 zien er aan de buitenkant hetzelfde uit

Dankzij de nieuwe phono-voorversterkers van Cambridge Audio klinkt uw vinylcollectie weer helemaal spik en span. De single-ended klasse A-versterker met audiofiel passief RIAA-filter zorgt voor een uitstekende conversie.

Een deel van de audioliefhebbers zweert nog altijd bij vinyl. Om dat medium volledig tot z’n recht te brengen is niet alleen een goede platenspeler nodig, maar ook een minstens even goede phono-voorversterker. Precies dat levert Cambridge Audio met de nieuwe CP1 en CP2. Beide voorversterkers beschikken over een single-ended klasse A-versterker met passief RIAA-filter en balansregeling. Daardoor kunt u de eventuele onbalans van een pick-up-element eenvoudig corrigeren.

Subsonic filter

De CP2 is gelijk aan de CP1, behalve dat er nu voorzien is in een subsonic-filter. In beide voorversterkers zijn discrete transistors gebruikt in plaats van IC’s, terwijl de behuizing akoestisch is gestabiliseerd. Prettig is het zeer lage energieverbruik in stand-by: minder dan 1 Watt. De CP1 kost €149 en de CP2 €229.

Gerelateerde berichten

Spendor D7 LPZ tweeter

Introductie Spendor D7 tijdens Bender HiFi Voorjaarshow

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei verzorgt Bender HiFi in samenwerking met Dimex de introductie van de allernieuwste Spendor D7-luidspreker. De D7 wordt gedemonstreerd in combinatie met de Naim UnitiQute. De luisteraar zal tijdens deze show kunnen genieten van een uniek, snel, neutraal en levendig geluid.

3 reacties

  1. Ik ben zelf in bezit van de 640p. De opvolger is de 651p. Nu is er de P2. Is deze beter en in welk opzicht ten opzichte van de al uitstekende 640p?
    Wel jammer blijft de minimale gain van 55db voor mc. Ik heb mijn 640p dan ook iets gemodificeerd.

Geef een reactie