Boomstick verbetert mobiel geluid

De Boomstick

De Boomstick van Boomcloud360 belooft een geluidsverbetering voor onder meer standaard met smartphones meegeleverde oordopjes en koptelefoons. Een interne geluidsprocessor verricht de magische truc.

Het grote probleem van smartphones, portable muziekspelers, tablets en meer zijn de veelal belabberde oordopjes of koptelefoon die meegeleverd worden. Om uw oude arsenaal aan low end koptelefoons een boost in geluidskwaliteit te bieden is er de Boomstick van Boomcloud365. Dit $99 dollar kostende apparaatje bevat naast een accu een geluidsprocessor die het geluid volgens de makers significant.

Beter?

Of het geluid daadwerkelijk beter klinkt is natuurlijk vooral een kwestie van persoonlijke smaak, maar we kennen dit trucje ook van het alweer flink wat langer meedraaiende Creative X-Fi Crystalizer. Verschil is dat de Boomstick geen externe geluidskaart is, maar simpelweg in de koptelefoonuitgang van uw mobiele apparaat wordt geprikt; de koptelefoon sluit u via de daarvoor bestemde connector aan. Ingewikkelde instellingen zijn er niet: een druk op de knop is voldoende om te schakelen tussen bewerkt en onbewerkt geluid. De ervaring met dit soort geluidsverbeteraars is dubbel: enerzijds is het praktisch voor onderweg, niet iedereen gaat op stap met een dure high end-koptelefoon. Al was het maar uit veiligheidsoverwegingen. Een kunstmatige verbetering van de geluidskwaliteit kan dan een uitkomst zijn. Anderzijds geldt dat u voor $99 natuurlijk ook een betere koptelefoon dan het standaard meegeleverde exemplaar kunt kopen. En dát zou wel eens een echt beter geluid op kunnen leveren.

https://www.alpha-audio.nl/2016/01/boomstick-verbetert-mobiel-geluid/

Gerelateerde berichten

Yamaha MusicCast Strategie 2016+

Yamaha heeft 29 en 30 juni jongstleden Europese geschreven pers uitgenodigd om de meest recente plannen van het Japanse merk te communiceren. Dit uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje in een mooie omgeving; het Yamaha MotoGP hoofdkwartier niet ver van het heerlijke Milaan.

Synology DS214 Play

Alpha Training Synology NAS

Wilt u het maximale uit uw nas halen? Of wilt u gewoon eens kennis maken met het concept nas? Dat kan nu, want Alpha Audio gaat – samen met Video Trainingscentrum – workshops geven rondom deze interessante producten. We gebruiken daarbij producten van Synology: het meest populaire merk op gebied van nas. 

Geef een reactie