web analytics

Vinyl van beton?

first-concrete-record-2015-12-30-01

In Duitsland is er een techneut in geslaagd om een opname op beton te maken, zo laat Engadget weten. De Duitser Ricardo Kocadag heeft van high-end beton een plaat gemaakt. 

Ricardo Kocadag heeft van zogenaamd Ultra High Performance Concrete een plaat gemaakt met daarop I can’t get no Satisfaction van de Rolling Stones.

Verfijnd

Het was niet de bedoeling om hier serieus mee door te gaan of het te commercialiseren. Het was meer om aan te tonen dat het materiaal geschikt is om zeer verfijnde vormen mee te maken.

De plaat is 6mm dik en klinkt uitermate goed volgens Kocadag. De opname kan ook gewoon worden afgespeeld op een reguliere platenspeler.

Engadget meldt dat dit niet de eerste betonnen plaat is. Een eerdere versie is hier te zien. En het valt natuurlijk te bezien of dat al de eerste is. Feit is: de creatie van Kocadag is beter.

Gerelateerde berichten

Grote Harbeth-show bij Audio Ingang

Audio Ingang gaat stevig van start. Melden ze eerst nog dat ze Manger naar Nederland halen, nu organiseren ze een grote show rondom Harbeth. Deze vindt plaats op 24 en 25 april bij Beter Beeld en Geluid in Hilversum.

Marantz PM-14S1

Stereocombinatie van Marantz met ingebouwde USB-DAC

Marantz kondigt twee nieuwe stereokrachtpatsers aan: de PM-14S1 geïntegreerde stereoversterker en de SA-14S1 Super Audio cd-speler. Twee ultramoderne, los te kopen systemen, boordevol kwalitatief hoogwaardige componenten, eersteklas materialen en de allernieuwste snufjes qua schakelontwerp.

6 reacties

  1. Nieuw? Wij maakten reeds UHSB LP’s in het laboratorium van Aalborg Portland (Denemarken) in 1985. Dit eerste UHSB(Ultra Hoge Sterkte Beton) ter wereld en uitgevonden door de Deen Hans Henrik Bache in 1978 werd gebruikt om door middel van gieten in de matrijs de dichte en fijne microstructuur te en vulling van elke micron aan toe tonen. Ik heb de plaat afgespeeld op de Offshore beurs in 1986. De naald sleet wel snel.

  2. Alsjebelieft, kunnen ze nu echt niets beters bedenken op audio gebied dan deze onzin?

    Rare wereld die audiowereld, ze gaan toch ook geen houten autobanden maken alleen om te laten zien dat het kan.

Geef een reactie