Raumfeld integreert ondersteuning voor Google Cast

Raumfeld-Google-Cast

Tegenwoordig bieden veel muziek-apps een handige optie om liedjes te casten naar een Google Chromecast. Vanaf begin 2016 is het met deze functie ook mogelijk om muziek te streamen naar speakers van het Duitse merk Raumfeld.

Met Google Cast lukt het om muziek naar hifi-apparatuur te casten. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een mobiele app die ondersteuning biedt voor deze technologie. Verder is er een geschikte ontvanger vereist, zoals een Google Chromecast of binnenkort luidsprekers van Raumfeld. Speakers die Raumfeld vanaf de lente van 2016 verkoopt, zijn automatisch al uitgerust met deze technologie. Wanneer u al speakers van het Duitse merk hebt staan, is het noodzakelijk dat u in het voorjaar de nieuwste firmware installeert.

Raumfeld-Google-Cast

Welke apps?

Spotify, Google Play Music, Deezer, Plex en Napster zijn een greep uit het aanbod van muziek-apps die momenteel beschikbaar zijn. Voor het streamen van muziek kunt u uit de voeten met een Android-toestel, iPhone, iPad of Google Chrome-browser (pc). Overigens vindt er in tegenstelling tot bluetooth geen werkelijke audio-overdracht plaats tussen het mobiele apparaat en de Raumfeld-apparatuur. De speakers maken namelijk zelf verbinding met internet om de gewenste audiostreams op te halen en vervolgens af te spelen. Volgens Raumfeld levert dat een betere geluidskwaliteit op dan bij een bluetooth-verbinding het geval is.

6 reacties

 1. heel tevreden van de Raumfeld connector: snelle en makkelijke setup en super kwaliteit. Heb ook een Raumfeld M die mijn volledige living 45m2 van degelijk geluid voorziet. Geen full hifi maar voor zijn formaat toch verbazingwekkend.

 2. Vraagje.
  Is de Raumfeld connector misschien een leuke gadget om te gebruiken als mediaplayer ipv de minix X7 die ik nu gebruik?
  zal dat veel uitmaken?

  1. Dag Discocandy,

   De Connector2 zal allicht beter spelen. En het gebruiksgemak is ook hoger. Maar ik zou persoonlijk een stap verder gaan om future-proof te zijn. Kijk eens naar een Bluesound.

    1. Jaap als je kan uitleggen. Wat zou het verschil voor mij zijn als ik mijn minix passtrhough naar mijn versterker laat werken en dus in mijn versterker de DA omzetting laat doen of als ik vanuit een raumfeld dat laat doen. en alleen de versterker zijn versterkings werk laat doen.
     Is de DA conversie van een versterker ook altijd slechter dan die van een Bluesound of ander DA converter?
     Versterker is een onkyo tx-nr515

Geef een antwoord