web analytics

Naim voegt DSD-weergave toe aan nDAC en DAC-V1

Naim dac-v1

De Britse fabrikant Naim heeft zowel voor de nDAC als DAC-V1 een verse firmware-update vrijgegeven. Hiermee is het onder meer mogelijk om DSD-bestanden af te spelen.

Dankzij de firmware-update kunnen de nDAC en DAC-V1 DSD-bestanden afspelen met een samplerate van 64 en 128 kHz. De ontwikkelaars van Naim hebben veel tijd genomen om de DSP-code te herschrijven om DSD-ondersteuning te integreren. Verder claimen de Britten dat de geluidskwaliteit door het optimaliseren van de code naar een hoger niveau is getild.

Naim nDAC

DSD-input

De firmware-update op de nDAC zorgt ervoor dat u via de s/pdif-ingang of usb-stick DSD-bestanden kunt afspelen in het dsf- en dff-formaat. Met de firmware-update op de DAC-V1 gebruikt u de s/pdif-ingangen of asynchrone usb-ingang voor de weergave van DSD-bestanden. Met laatstgenoemde optie speelt u muziek af via de pc of Mac. Voor Windows dient u wel de vernieuwde 2.00.0 driver te installeren. Verder heeft Naim SRC (sample rate conversion) toegevoegd. Hiermee lukt het om tijdens luistersessies tussen verschillende klokinstellingen te schakelen. Iets dat vooral bruikbaar is voor s/pdif-bronnen met een inaccurate klok.

Gerelateerde berichten

Kensington

Eerste namen Noorderslag bekend

Eurosonic Noorderslag kondigt de eerste namen aan voor de 28ste editie van het festival. Uit Nederland werden de bands Kensington en Mister and Mississippi geselecteerd. Verder staan onder meer The Strypes uit Ierland en Coely en Vismets, beide uit België, op het programma.

Geef een reactie