Meridian brengt 808v6 cd-speler uit

Meridian 808v6

Meridian heeft zijn cd-speler binnen de 800 Reference Series verbetert en uitgebracht onder de naam 808v6. Volgens het Britse merk is dit de beste cd-speler die Meridian ooit heeft ontwikkeld. De belangrijkste vernieuwing is de ondersteuning van MQA-streams.

De 806v6 bevat ten opzichte van zijn voorgangers diverse verbeteringen, zoals het decoderen van MQA-bestanden. De optische drive is volgens Meridian beter in staat om fouten te corrigeren vergeleken met doorsnee cd-spelers van andere merken. Verschillende inputs kunnen audiosignalen tot een samplerate van 192kHz verwerken, zoals een usb-ingang. Verder is er een Meridian SpeakerLink-connectie. De opgepoetste DSP-module biedt naast MQA-ondersteuning ook lip-sync en DSD-weergave. De Meridian 808v6 is verkrijgbaar vanaf zo’n 11.000 Britse ponden.

 

5 reacties

      1. Mee eens: dsd is een niche. Totdat je de DSD collectie van NativeDSD eens nader bekijkt en vooral beluisterd. Daar zitten echte juweeltjes in, waarbij je bij veel albums ook nog een allerlei faciliteiten hebt, zoals kiezen uit 64/128/256 stereo/hoofdtelefoon en meerkanaals. Tja mainroad en indy pop kom je er niet tegen wel al een aardige collectie heel mooi opgenomen jazz.

        1. Het feit dat je (bijna) alleen maar klassiek, Jazz of wellicht wat Blues kan vinden, maar het genre alleen geschikt voor een niche-doelgroep. Lastig op die manier om het groots te promoten lijkt me.

Geef een antwoord