Lumin Music introduceert M1 streamer / versterker

Lumin M1 voorkant

Lumin kennen we allemaal van de streamers. Mooi apparaat, die D1 Music Player. Nu introduceert het Chinese merk – Lumin is onderdeel van Pixel Magic Systems – nog nét even de Lumin M1. Een alles in één systeem waarbij u alleen nog speakers moet toevoegen. 

“Just add speakers”, zegt Lumin. En dat klopt ook wel, want achterop zit alles wat u nodig hebt om met een paar luidsprekers het systeem compleet te maken: speakeraansluitingen, netwerk en usb. Er zijn geen analoge ingangen.

Specificaties Lumin M1

De Lumin werkt via UPnP, wat wil zeggen dat de streamer automatisch kijkt naar servers in het netwerk. Vervolgens is de Lumin afhankelijk van de muziekindex van deze mediabibliotheek. Dan kan een NAS zijn (Synology, Qnap of bijvoorbeeld Netgear), maar ook een pc met JRiver, Kodi of welke andere UPnP-bron dan ook. Tidal is ook ondersteunt.

De speler kan overweg met PCM en DSD. En nagenoeg alle formaten zijn ondersteunt. Dat zit wel goed dus. De M1 ondersteunt resoluties tot 32 bit / 384 kHz of 5,6 MHz DSD (DSD 128).

Er zijn apps voor iOS en Android.

Vermogen

Om een beetje speakers aan te kunnen sluiten, is wel vermogen gewenst. De M1 beschikt over een klasse-D versterker die tot 100 watt in 4 Ohm kan leveren. Een beetje hoog rendement is dus wel gewenst.

Prijs

De Lumin M1 kost 2500 euro.

Gerelateerde berichten

Loewe

Nieuw productgamma voor Loewe

Tijdens de IFA-beurs in Berlijn had Loewe volop nieuws te melden. Zo brengt het Duitse bedrijf op termijn twee verse series televisietoestellen uit, namelijk de Masterpiece- en Reference-lijn. Bovendien maakte het concern bekend dat zowel oude als nieuwe toestellen op een nieuw besturingssysteem gaan draaien.

Spotlight Apple

Apple haalt productie iPhone 5S naar voren

Terwijl de fabrieken de huidige wereldwijde vraag naar de iPhone 5 al niet kunnen bijhouden, is er gek genoeg nieuws te melden melden omtrent diens opvolger. Want als het goed is start Apple volgende maand al met de proefproductie van de iPhone 5S. Dat melden diverse Chinese ICT-bronnen.

2 reacties

  1. Een klasse D versterker die tot 100W kan leveren bij 4 Ohm is voor een klasse D versterker erg matig te noemen.
    Ik weet niet om welk type versterking het gaat maar over het algemeen zal deze versterker het toch aardig benauwd krijgen als de speaker hem eens onder de 4 Ohm trekt, toch?

Geef een reactie