DTS:X vanaf 28 januari beschikbaar voor Denon AV-receivers

DTS:X

Denon komt vanaf 28 januari 2016 met een interessante firmware-update op de proppen. Vanaf die datum wordt ondersteuning voor DTS:X gefaseerd uitgerold voor geschikte netwerkreceivers.

Dankzij DTS:X is het mogelijk om filmgeluid gerichter aan de luidsprekeropstelling en akoestische ruimte aan te passen. Verder is er middels geschikte plafond-speakers ook geluid vanaf de bovenzijde mogelijk, bijvoorbeeld in het geval van overvliegende helikopter of regenval. Aangezien DTS:X een breed aantal kanalen ondersteunt, komt de firmware-update beschikbaar voor diverse 7.2-, 9.2- en 11.2-kanaals receivers. Denon biedt de update kosteloos aan via internet.

Denon AVR-xX7200

Welke receivers?

De vraag is natuurlijk welke receivers er compatibel zijn. Op 28 januari is het allereerst de beurt aan de AVR-X7200W(A) om de DTS:X-update binnen te halen. Vanaf 18 februari kunnen ook de AVR-6200W en AVR-4200W met deze filmcodec uit de voeten. Overigens laat Denon weten dat deze data nog onder voorbehoud zijn. In de loop van 2016 krijgen ook andere geschikte AV-receivers van Denon deze update. Op deze website kunt u de voortgang hiervan volgen. Wanneer binnen de instellingen de optie Update Notification is geactiveerd en het apparaat verbonden is met internet, verschijnt de benodigde update vanzelf in beeld in het instellingenmenu.

Geef een antwoord