DTS:X vanaf 28 januari beschikbaar voor Denon AV-receivers

in Nieuws (1.870) |


DTS:X

Denon komt vanaf 28 januari 2016 met een interessante firmware-update op de proppen. Vanaf die datum wordt ondersteuning voor DTS:X gefaseerd uitgerold voor geschikte netwerkreceivers.

Dankzij DTS:X is het mogelijk om filmgeluid gerichter aan de luidsprekeropstelling en akoestische ruimte aan te passen. Verder is er middels geschikte plafond-speakers ook geluid vanaf de bovenzijde mogelijk, bijvoorbeeld in het geval van overvliegende helikopter of regenval. Aangezien DTS:X een breed aantal kanalen ondersteunt, komt de firmware-update beschikbaar voor diverse 7.2-, 9.2- en 11.2-kanaals receivers. Denon biedt de update kosteloos aan via internet.

Denon AVR-xX7200

Welke receivers?

De vraag is natuurlijk welke receivers er compatibel zijn. Op 28 januari is het allereerst de beurt aan de AVR-X7200W(A) om de DTS:X-update binnen te halen. Vanaf 18 februari kunnen ook de AVR-6200W en AVR-4200W met deze filmcodec uit de voeten. Overigens laat Denon weten dat deze data nog onder voorbehoud zijn. In de loop van 2016 krijgen ook andere geschikte AV-receivers van Denon deze update. Op deze website kunt u de voortgang hiervan volgen. Wanneer binnen de instellingen de optie Update Notification is geactiveerd en het apparaat verbonden is met internet, verschijnt de benodigde update vanzelf in beeld in het instellingenmenu.

  • Geef een reactie

    XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


    Gerelateerde items? Zie ook: